Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YUNUSEMRE KENT KONSEYİ BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ

        SADIK CANGEL

        MANİSA (İHA) - Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan ve Kent Konseyi Yönetimi bir yıllık icraatlarını değerlendirdi. Taş Fabrikada düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Arslan Manisa'daki kent konseylerinin bir federasyon çatısı altında toplamak istediklerini belirtti.

        Geçtiğimiz yıl kurulan Yunusemre Kent Konseyi bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Taş Fabrika'da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan konseyin çalışmalarından bahsetti.

        Bir yıl önce göreve başladıklarını ifade eden Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, odaların ve kurumların fikirlerine önem verdiklerini kaydederek, Fikir Sofrasını oluşturduklarını söyledi. Kent Konseyi olarak TOKİ projesini yürekten desteklediklerini belirten Arslan, "Gittiğimiz her yerde bize Manisa'da ciddi anlamda konut sıkıntısının olduğunu söylüyorlardı. Üniversitemizden, sanayimizden tam anlamıyla faydalanamıyorduk. İnsanlar genellikle İzmir'e gidiyordu. İnsanların Manisa'da kalması açısından TOKİ Projesi çok önemlidir." dedi.

        Birlik ve beraberlik içinde yaşanabilir bir kent istediklerini kaydeden Arslan, "Kent Konseyi olarak her platformda taşın altına elimize koymaya hazırız. Bütün başkanlara çağrıda bulunuyoruz. Manisa'nın öncelikli sorunları belirlenmeli ve çözüm yolları geliştirilmelidir. Trafik ve otopark sorunu her geçen artıyor. Hayata geçirilecek olan projelerle çözüme kavuşturulmalıdır. Kent konseyi olarak kentin sorunlarını analiz ediyoruz. Halkımızdan, kurum ve kuruluşlardan aldığımız bilgileri ele alıyoruz. Eğitim noktasındaki eksiklikleri giderirsek sıkıntıları çözeriz. Projelerimizi hayata geçirerek yaşanabilir kent haline getireceğiz." diye konuştu.

        Yenimahalle'de yen bir binada hizmet vermeye başlayacaklarını söyleyen Arslan, buradaki kent konseyi bünyesinde yer alan meclislerin çalışma yapacağını ve çok amaçlı eğitimlerin verileceğini kaydetti. KETEM Projesini hayata geçireceklerinin altını çizen Arslan, "Kadınlarımıza kanser taramasından geçireceğiz. Bu çalışmayı Yunusemre Belediyesi, Halk Sağlığı İl Müdürlüğüyle birlikte yapacağız." dedi.

        Manisa'daki kent konseylerini federasyon çatısı altında bir araya getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: "Kent Konseylerini önemsiyoruz. Bunun için Kent Konseyleri Federasyonu kurmak istiyoruz. Konuyla ilgili ilçeler bazında görüşmelerimiz devam ediyor. 6-7 ilçeyle görüşüyoruz. Türkiye'de bunun örneği var. Bursa'da ve Çanakkale'de federasyon çatısı altında çalışmalar yapılıyor."

        (SC-Y)

        02.12.2015 13:53:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa