Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ TUNA'NIN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

        Vali Tuna, asıl engelin, insanın bedeninde engel olmasının değil, yüreğinde engel olması olduğunu kaydetti. Tuna, "Yüreği insan sevgisi ile dolu her insanın başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Engelli insanlarımıza sağlayacağımız kolaylıklar ile topluma kazandırılmaları, kendilerini hayatın içinde ve engelsiz insanlarla aynı ölçüde, özgür hissetmelerini sağlayacak faaliyetlerin dile getirildiği "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" aynı zamanda toplumda paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın da simgesidir. Ancak hassasiyetimiz hiçbir zaman bir günle sınırlı değildir. Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan vermek hepimizin en temel amacıdır. Engelli insanlarımız toplumun bir parçası olarak, kendi vasıflarıyla bulundukları topluma bir değer katabilirler" ifadelerini kullandı.

        "Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ve yaşam standartlarının yükseltilerek toplumda hak ettikleri yeri almaları gerektiğinden, devletimizin son yıllarda çıkardığı yasalarla engelli vatandaşlarımızın bakım, eğitim, sağlık, istihdam, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetleri ile ulaşım gibi konularda çıkardığı hizmetler ilimizde de yoğun olarak yürütülmektedir" diyen Vali Tuna, mesajına şöyle devam etti:

        "Engellilerin, yaşamda mutlu olmaları, insan hak ve onuruna yakışır bir şekilde hayata katılımlarının sağlanması, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımıza görev düşmektedir. İşte bu görevleri sosyal sorumluluk projesi olarak görür ve sevgiyle yerine getirdiğimiz zaman dünya engelli kardeşlerimiz için yaşanılabilir olacaktır. Sevgi şehri Eskişehir'de yaşayan vatandaşlarımızın engelliler için hayatı kolaylaştırmak adına her türlü çabayı seve seve yerine getireceklerini biliyorum. Engellilerimizin toplumsal hayata katılımı ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerden büyük mutluluk duyduğumu belirterek, bu anlamlı günün toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu arttırması temennisiyle "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nü kutluyor tüm engellilerimize, ailelerine ve tüm hemşehrilerimize mutlu, daha kolay yaşanılabilir bir dünyada engelsiz bir yaşam diliyor, saygılar sunuyorum."

        (KÇ)

        02.12.2015 13:24:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa