Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NOEL PAZARI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

        - BU YIL KATILIMIN YOĞUN OLMASI BEKLENEN PAZARIN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından organize edilen 6. Uluslararası Alanya Noel Pazarı'nın hazırlıkları tamamlandı.

        13 Aralık Pazar günü düzenlenecek Noel Pazarına bu yıl da çok büyük katılım olması beklenirken her yıl İskele Şelale meydanında düzenlenen Noel Pazarı, katılımın yüksek olması nedeniyle bu yıl belediye arkasındaki alana alındı. 13 Aralık Pazar günü saat 10.00-20.00 arasında düzenlenecek, pazara çok sayıda yerli ve yabancı dernekle birlikte STK'lar katılması bekleniyor. Pazara, Alanya ve çevresinde yaşayan yabancılar, Nordik Grup, Finlandiyalılar, Danimarkalılar, Polonyalılar, Litvanyalılar Derneği, Alman Kilise Derneği, Rus Ortadoks Kilise Derneği, Rus Dili Konuşanlar Derneği, Rus Kültür ve Dayanışma Derneği, Bombala Alman Derneği katılarak milli kültürlerini anlatan yiyecek, içecek ve eşya stantları açacaklar. Noel Pazarı'nda yabancı derneklerin yanı sıra yardım amaçlı faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları da stant açarak, dernekleri yararına faaliyetlerde bulunacaklar.

        Gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edecek olan Noel Pazarı'nın müzik bölümünde Polonya Trzcina tiyatro gurubunu solistleri, Müzik Mozaik Korosu, Finlandilaya Samba Grubu, Antalya Alman Korosu ve Noel müzikleri yer alacak. 5 yıldır düzenlenerek geleneksel hale getirilen Uluslararası Noel Pazarı'ndan elde edilen gelir, her yıl engelliler yararına kullanılıyor. Geçen yıl elde edilen gelir Mahmutlar ve Konaklı Mahallesi'ne kurulacak iki adet engelli şarj istasyonu için harcandı.

        GİRİŞ ÜCRETSİZ VE HALKA AÇIK

        6.Uluslararası Alanya Noel Pazarı'yla ilgili açıklama yapan Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, "Pazar herkese açık. Kardeşliğin ve bir arada yaşama kültürünün en güzel örneklerinden biridir. Yeni Alanyalılar, bizim dini bayramlarımızı, mübarek Ramazan ayımızı, Aşure ayımızı bilir. Bizim bu manevi değerlerimize saygı duyar, bir çoğu da bu özel günlerimizi bizlerle paylaşır. Biz de onların Noel Bayramları'na destek vererek, onların bu manevi günlerinde yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Bu pazarın çok önemli bir de amacı var. Pazardan elde edilen gelirler yardım amaçlı kullanılıyor" dedi.

        02.12.2015 13:08:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa