Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MOĞOLİSTAN HEYETİ DÜZCE'DE AĞIRLANDI

        TUNCAY TÜRKGÜLÜ

        DÜZCE (İHA) - Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bir süredir Düzce'de bulunan Moğolistan heyetiyle Düzce Belediyesi Erguvan tesislerindeki yemekte bir araya geldi. Başkan Mehmet Keleş, 'Şehir Planlama Eğitimi' için Düzce'ye gelen Moğolistan heyetini ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti ve ' Moğolistan Düzce'nin kardeş şehri Sainshand'ın bulunduğu ülkedir. Heyetin şehir planlaması açısından şehrimize gelmesini çok önemsiyoruz. Ülkeler ve kentler arasında proje paylaşımları ikili ilişkiler ve yatırım imkanları açısından bir fırsattır' dedi.

        Moğolistan'ın 3 ayrı şehrinden gelen heyet, Düzce Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne bağlı Avrupa Birliği (AB) Proje Birimi Koordinatörlüğü rehberliğinde 8 gün boyunca Uygulamalı Şehir Plancılığı üzerine Düzce'de eğitim alacak. Düzce Belediyesi, Moğolistan'ın 3 ayrı şehrinden gelen 5 şehir planlama uzmanını Düzce'de misafir ediyor. Uygulamalı Şehir Planlama Eğitimi almak üzere Düzce'ye gelen heyet, 8 günlük eğitim programı kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nden şehir planlaması konusunda eğitim alacak. Heyet, Şehir Planlaması Eğitimi kapsamında Düzce'nin tarihi, doğal ve kültürel kimliğini de yakından tanıma fırsatı bulacak. Moğolistan'dan gelen heyet arasında Düzce'nin kardeş şehri Sainshand'tan gelen bir şehir planlama uzmanı da yer alıyor. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Moğolistan heyetinin Düzce'de bulunmasından memnun olduğunu ifade etti. Başkan Mehmet Keleş yemekte yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi ' Bu ziyareti ve inceleme gezisini çok önemsiyoruz. Moğolistan, Düzce'nin kardeş şehri Sainshand'ın bulunduğu ülkedir. Heyetin şehir planlaması açısından şehrimize gelmesi ve ilgili birimlerimizle görüşmelerinin faydalı sonuçlar çıkartacağına inanıyorum. Ülkeler ve kentler arasında proje paylaşımları ikili ilişkiler ve yatırım fırsatları açısından bir fırsattır'. Yemek sonrasında karşılıklı hediye takdimleri yapıldı. Düzce Belediyesi Erguvan tesislerindeki yemeğe Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Ali Güney, Şemsettin Yenersoy, Murat Caymaz, Belediye Meclis Üyeleri Selahattin Sert, Hasan Küçük, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Seçil Acar, Basın Danışmanı İlkay Keleş, İNTAŞ ve YEYPAŞ Genel Müdürü Kenan Özen ve AB Proje Birimi Koordinatörü Ebru Batum ve birim personeli katıldı.

        (TT-AY)

        02.12.2015 12:57:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa