Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORMANLIK ALANLARDA GENÇLEŞTİRME ÇALIŞMASI

        - MANAVGAT ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUK SAHASINDA BULUNAN ORMANLIK ALANLARDA GENÇLEŞTİRME ÇALIŞMASI YAPIYOR

        ARİF KAPLAN

        ANTALYA (İHA) - Manavgat Orman İşletme sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanların gençleştirme çalışmaları programa uygun olarak devam ediyor.

        Manavgat Orman İşletme sınırları içerisinde yaşlı, gelişimi durmuş, çökmek üzere olan küçük orman alanlarının piyasanın ürün ihtiyacını karşılamak için ihale ile dikili satış adı altında verilmekte olduğunu belirten Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu; "2015 yılı programımızda bulunan tüm ormancılık çalışmalarımızı yıl sonuna yaklaşmamız nedeniyle büyük oranda bitirmiş bulunmaktayız. 2015 yılında vatandaşlarımızın ve piyasanın orman ürünleri ihtiyacını görebilmek amacıyla meşale bakımlarımızı yapmaktayız. Bakım çalışmalarımız hem ormanın gelişmesi hem yangın önleme açısından da çok büyük fayda sağlamaktadır. Biz bunları yaparken sivil kültürel dediğimiz yani doğaya uygun 2016 yılı gençleştirme çalışmalarımızı yapmaktayız. Bu alanlarda yaptığımız kesim çalışmaları ile doğadan gelecek olan tohumlar ve ayrıca kendimizin nisan ayında toplamış olduğumuz kozalakları ilaçlayarak tohumlarımızı hazır vaziyete getiriyoruz. Bu hazırladığımız kızılçam tohumlarını da kesim yapılan sahalara atarak orada doğal olarak kendiliğinden kızılçamlar çimlenerek yeni bir gençlik elde edilmektedir. Yüzde 90 civarında da çalışmalarımızı tamamladık. dedi.

        (AK)

        02.12.2015 12:55:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa