Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İLK VE ACİL YARDIM ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

        MEHMET ALİ DAĞ

        KİLİS (İHA) - Kilis 7 Aralık Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Cankurtaran Topluluğu öğrencileri ve Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER ) işbirliği ile bir seminer düzenlendi.

        Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde, "Temel Yaşam Desteği, Afetlerde Triaj, Olay Yeri Yönetimi ve Ambulans Ekipmanlarının Kullanımı" konularında uygulamalı eğitimler verildi. Düzenlenen etkinliğe Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Göker Durdu, okul yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Seminer, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ATTDER Kilis İl Başkanı İbrahim Tepe, Başkan Yardımcısı ATT Aysel Uzuğ ve dernek üyeleri Yakup Kölemen ile Yunus Zengin tarafından verildi.

        İbrahim Tepe afetlerde triaj anında, çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda bu hastalardan öncelikli olanların nasıl tedavi ve nakil edilmesi gerektiği ve temel yaşam desteği ile ilgili bilgiler verdi. Aysel Uzuğ ise olay yeri yönetimi ve güvenlik önlemleriyle ilgiler bilgiler verdi. Ayrıca öğrenciler yapılan etkinliklere uygulamalı olarak katıldı.

        (MAD-SD-Y)

        02.12.2015 12:55:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa