Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SERKA, VARŞOVA FUARI'NDA SERHAT İLLERİNİ TANITTI

        IŞIK ÇAPANOĞLU

        KARS (İHA) - Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Polonya'nın başkenti Varşova'da bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Varşova Turizm Fuarı'na katılarak bölge illerini tanıttı.

        Kars, Ardahan, Iğdır ve AĞRI'DA faaliyet yürüten SERKA, Polonya'da düzenlenen Turizm Fuarı'nda bölge illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıttı. Başkent Varşova'da düzenlenen 23.Uluslararası TT Warsaw Turizm Fuarı'na 50'den fazla ülke katıldı. Filistin, Varşova Fuarı'na onur konuğu olarak katılırken, ülkelerin turizm şirketleri, tur operatörleri, Kültür ve Turizm Bakanlıkları temsilcileri, sanayi ve ticaret odaları, sigorta firmaları ve organizasyon firmaları da fuarda stant açtı.

        Serhat Kalkınma Ajansı da Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Ahmet Deniz Başkanlığı'nda, Başkan Vekili Iğdır Valisi Davut Haner, kurul üyeleri Ağrı Valisi Musa Işın, Kars Valisi Günay Özdemir, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ve iki personel olmak üzere yedi kişilik bir heyetle katıldı.

        SERKA personeli üç gün süren fuarda, Sarıkamış Kayak Merkezi, Ani Antik Kenti, İshak Paşa Sarayı, Ağrı Dağı, Nuh'un Gemisi, Çıldır Gölü ile Ejder Kervansarayı'na ait broşür ve tanıtım kitaplarını dağıtarak, dört ilin tarihi ve turistik değerlerini tanıttı. Varşova'daki turizm ve seyahat acenteleriyle görüşen SERKA uzmanları, bölge illerinin zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

        Polonyalıların büyük ilgi gösterdiği SERKA standını, Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan da ziyaret etti. Stantta ikram edilen Kars kaşarının tadına bakan Özcan, bölge illerinin çok önemli değerlere sahip olduğunu vurguladı ve bu değerlerin korunması gerektiğini söyledi. Fuarın ardından Özcan, SERKA heyetini büyükelçilik konutunda akşam yemeğinde ağırladı.

        (IÇ-AA-Y)

        02.12.2015 12:39:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa