Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUŞBA BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ'NDEN BÜYÜK BAŞARI

        VAN (İHA) - Van'ın Tuşba Belediyesi Spor Kulübü folklor ekibi, kuruluşunun daha birinci yılında Türkiye dördüncülüğü başarısı elde etti.

        Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Tuşba Belediyesi Spor Kulübü'nün folklor ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında bulunan ve 'Uyuşturucuya Karşıyız Halk Oyunlarına Bağımlıyız' sloganıyla yürütülen halk oyunları final yarışmalarına katılma hakkı kazandı. 20015 yılı içinde önce Van il birinciliğini elde eden, ardından bölgeler arası finallere katılma hakkı kazanan Tuşba Belediyesi Spor Kulübü folklor ekibi, daha sonra bölge finalleri için Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen yarışmaya katıldı. Bölge finallerinde de gösterdikleri üstün başarı ile birinci gelen ekip, düzenli ve disiplinli çalışmaları sonunda 25-29 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul'da yapılan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Tuşba Spor Kulübü folklor ekibi, İstanbul'da bölgeler arasında düzenlenen folklor yarışması finallerinde, yaklaşık 60 ekibin katılımının sağlandığı yarışmalarda çok önemli başarı elde etti. Türkiye geneli minikler düzenlemeli dal yarışmalarında dördüncü sırada olma başarısı gösteren Tuşba ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ile Spor A.Ş. işbirliğiyle organize edilen Minikler ve Büyükler Halk Oyunu Türkiye Şampiyonası yarışmasının İstanbul finallerindeki yöresel giyim ve halk oyunları ile bölgeyi en iyi şekilde temsil ettiler.

        Folklor ekibi, başarılarının ardından Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'yi ziyaret ederek, aldıkları ilk madalyaları takdim ettiler. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, folklor ekibinin bireylerini tek tek tebrik ederek, başarılarının devamını dileyerek hediyeler verdi.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu, "Çocuklarımızın bu başarısında duygulandım, çok mutlu oldum. Yeni bir kulüp olarak, bu başarı için çocuklarımızın çok çalıştıklarını yakinen takip ettik. Biz de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak gerek maddi, gerek ise manevi olarak her zaman çocuklarımızın yanındayız. Tüm imkânlarımızı seferber etmeye hazırız. Bu anlamda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.

        Ayrıca sadece folklor değil, diğer spor alanlarımızda da bu güzel başarıları, bölgemize ve Tuşba'mıza, kazandırmaya gayret göstereceğiz. Tüm çocuklarımızı tebrik eder, eğitmen ve öğretmenlerimize de teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

        (MSA-Y)

        02.12.2015 12:36:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa