Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ ÖZKAN KAYACAN:

        - "TARIMI SANAYİYLE BULUŞTURMAK İÇİN İLK ADIMLARIMIZI ATIYORUZ"

        - "GİRİŞİMCİ ÇİFTÇİLERİMİZİN MADDİ VE MANEVİ OLARAK YANLARINDAYIZ"

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : İSMAİL SEYMEN

        KAMERA : İSMAİL SEYMEN

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında Melikgazi ve Pınarbaşı ilçelerinde hayata geçirilen projeleri ziyaret etti.

        'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün desteğiyle Melikgazi'de yapımı devam eden besi çiftliği ve Pınarbaşı ilçesinde açılan Silo projelerini yerinde inceleyen Kayseri Gıda Tarımcılık Ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan " Girişimci çiftçilerimizin maddi ve manevi olarak yanındayız" dedi.

        Melikgazi'de yapımına devam eden besi çiftliğini ziyaret eden Kayacan girişimci çiftçilerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek " Yapılan tesisi yaklaşık 3 milyon liralık bir tesis bizim de burada 750 bin lira desteğimiz var. Kendilerini tebrik ediyorum, hayvancılığa yatırım yapmak kolay bir iş değil. Bizde maddi ve manevi olarak yanındayız eşimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz dedi.

        Melikgazi'de yapımına devam eden besi çiftliğinin proje sahibi Oktay Uça projeye desteklerinden dolayı İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür ederek " Hayvancılık bizde baba mesleği böyle olunca hayvancılıktan da kopamıyoruz. Kayseri'ye güzel bir tesisi yapalım diye yola çıktık. Önümüzdeki sene burayı tamamlamayıp 2 bin hayvan kapasitemizle hizmet vermeye başlamayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

        KAYACAN: "SİLOLAR BÖLGENİN BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİMİNE KATKI SAĞLAYACAK "

        Pınarbaşı'nda kurulan Silo projelerini de ziyaret eden Kayacan " Silolar bölgenin bitkisel ve hayvansal üretimine katkı sağlayacak. Kendi ürünlerini sakladıkları gibi bu çevrede bulunan diğer çiftçilerin de ürünlerinin saklanmasında yardımcı olacak. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının gelişmesi bizlere güven veriyor. Tarımı sanayiyle buluşturmak için ilk adımlarımızı atıyoruz" ifadesini kullandı.

        Çelik Silo Proje sahiplerinden Turhan Özer köylünün gelir seviyesini arttıracak bir yatırım yaptıklarını vurgulayarak " Başta İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürümüz Özkan Kayacan'a teşekkür ediyorum ve proje kapsamında çalışan herkese teşekkür ediyorum. Bu yatırım köylümüzü gelir seviyesini arttıracak. Vatandaşımız ürününü değerlendiremiyor fakat böyle tesislerde ürününü değerlendirebilir. Umarım arkadaşlarımız da bu işi daha da geliştirir. Böyle tesisiler ülkemizi de geliştirecektir" şeklinde konuştu.

        (AÖ-Y)

        02.12.2015 12:32:17 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa