Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEVLETTEN ENGELLİLERE DESTEK

        - SAMSUN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ TEKİN BALCI:

        - "2015 YILI KASIM AYI İTİBARİYLE 10 BİN 082 KİŞİYE KİŞİ BAŞI 830 LİRA ENGELLİ BAKIM ÜCRETİ ÖDENMİŞTİR. BUNUN DIŞINDA 7 BİN 550 ENGELLİ VATANDAŞIMIZA ENGELLİ KİMLİK KARTI VERİLMİŞTİR"

        SAMSUN (İHA) - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Engelli vatandaşlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, bakanlık olarak en temel hedefimizdir" dedi.

        Samsun İl Müdürlüğü olarak engelliler için gerekli birçok çalışma yürüttüklerini belirten Balcı, "2015 yılı Kasım ayı itibariyle 10 bin 082 kişiye kişi başı 830 lira engelli bakım ücreti ödenmiştir. Bunun dışında 7 bin 550 engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı verilmiştir. Resmi ve özel bakım ve rehabilitasyon merkezlerimiz aracılığıyla yatılı olarak 638 engellimizin bakımı gerçekleştirilmektedir. Yine bunların dışında 2015 yılında uygulamaya konulan 'Birlikteyken Engel Yok' ve 'Seni Anlıyorum' projeleri bakanlığımız tarafından EDES kapsamında desteklenmiş ve bu projelere 48 bin 426 TL kaynak aktarılmıştır. Engellilerimizin engelsiz yaşayacağı 'Umut Evleri' projeleri ilimizde hayata geçirilmiş ve bu kapsamda Havza ilçemizde 2 adet Umut Evi açılmıştır" ifadelerini kullandı.

        Engellilerin sosyal hayata katılımı noktasında ulaşılabilirlik çalışmalarına hız verildiğinin altını çizen Balcı, "Valiliğimiz bünyesinde kurulan komisyonumuz, kamu binalarının, ortak kullanım alanlarının ve toplu taşıma araçlarının engellilerin erişilebilirliğine uygunluğunu denetlemektedir. Son iki yılda Valilik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar, eğitim kurumları ve sağlık kuruluşları erişilebilirlik açısından denetlenmiştir" diye konuştu.

        Bakanlığın belirlemiş olduğu hedefe ulaşmak ve engelleri ortadan kaldırabilmek için İl Müdürlüğü olarak birçok konuda hızlı ve yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Balcı, "Umut ediyoruz ki yarınlar engelli vatandaşlarımız için daha güzel olacaktır. Bu vesile ile Engelliler Haftası'nın engelli vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, gün içerisinde gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" şeklinde konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        02.12.2015 12:31:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa