Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FETHİYE ŞEHİR STADYUMU İÇİN

        -FETHİYE BELEDİYESİ YİNE TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDU

        MURAT YALÇIN

        MUĞLA (İHA) -Fethiye Belediye Meclisi Belediye Başkanı Behçet Saatcı Başkanlığında 2015 yılının son toplantısını gerçekleştirirken yine taşın altına elini koyup Fethiye şehir stadyumu için Fethiyespor'a destek olmaya karar verdi.

        Belediye Meclis Salonundaki Toplantıda gündemdeki maddeler görüşülürken kararlar genellikle oy birliğiyle alındı. 2015 yılı Kasım ayı meclis toplantısı karar özetinin okunmasının ardından Fethiye Fethiye Belediye Meclisi Komisyonlarına gönderilen yönetmelik değiştirilmesi ile ilgili komisyon kararları CHP Belediye Meclis Üyesi Mert Demir tarafından okunup meclise bilgilendirmede bulunuldu.

        SAATCI'YA TAM YETKİ

        Fethiye Belediye meclisinin aralık ayı meclis toplantında gündemdeki 6 madde görüşüldü. 3 madde oy birliği ile kabul edilirken, diğer üç madde imar komisyonu ile diğer işler komisyonuna aktarıldı. Fethiye İşletme Fakültesi A blok yapımıyla ilgili madde ise daha detaylı inceleme ve araştırma yapılması için Ocak ayı meclis toplantısında görüşülecek. Tüm bakımlarını Fethiye Belediyesi'nin üstlendiği, Fethiye Şehir Stadyumunun, kullanım hakkının tekrar Fethiye Belediyesi'nde kalması için Belediye meclisi Başkan Behçet Saatcı'ya yetki verdi.

        Fethiye Belediye Meclisi'nde en önemli konulardan bir tanesi de, Fethiye Şehir Stadyumunun akıbetiyle ilgili gündem maddesiydi. Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Spor Genel Müdürlüğü'ne ait Kesikkapı Mahallesi, 351 ada 344 nolu parseldeki Şehir Stadyumunun 3 yıllığına kullanım hakkının Belediye adına Spor Genel Müdürlüğü'nden sözleşme karşılığı yapılabilmesi için yapılacak protokoller veya imzalanacak sözleşmeler için 5393 sayılı Belediye kanunun 15'nce maddesi uyarınca Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

        BU MADDE NE ANLAMA GELİYOR?

        Bu konuyla ilgili Meclis Üyelerini bilgilendiren Başkan Saatcı şöyle konuştu; "Bizim bu dönem aslında 'Stadı İl Spor Müdürlüğümüze devredelim' düşüncemiz vardı. Ancak Fethiyespor'un yönetimi bize geldi. Dediler ki 'Başkanım, bu işin bize yıllık maliyeti şu kadar!' Zaten Fethiyespor'un nasıl döndüğünü, spora merakı olan her arkadaşım, Fethiye'de sporla ilgilenen her arkadaşım çok net bir şekilde biliyor. Yani gerçekten Fethiyespor, "jantda gidiyor" derler ya, gerçekten jantta gidiyor. Bir de biz stadı alıp, İl Spor Müdürlüğü'ne devredersek, stadın içindeki reklam gelirleri, seyirciden elde edilen hasılat gelirleri, artı oranın bakımı onarımı vesairesini Fethiyespor kasasından ödemek zorunda kalacak. Biz bütün bu işin yükünü çekiyoruz. Bunun karşılığı çok cüzi bir bedelle, sembolik bir bedelle Fethiyespor'a bu stadı yıllık kullandırtıyoruz. Bütün masrafını da biz karşılayarak!" dedi.

        Başkan Saatcı bu açıklamasından sonra oybirliği ile meclisten aldığı yetki ile Fethiye Şehir Stadının kullanımı ile ilgili İl Spor Müdürlüğü ile protokol imzalayacak.

        (MB-İK-S)

        02.12.2015 12:11:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa