Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YABANCI ÖĞRENCİLER YEMEKTE AĞIRLANDI

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen ve bu yılda Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesinde yaklaşık 80'i aşkın ülkeden gelen 750 yabancı öğrenci için düzenlenen hoşgeldiniz yemeği, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

        Antikkapı Restaurantta düzenlenen yemeğe; Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanısıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Vali Yardımcısı Osman Sarı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve çok sayıda yabancı öğrenci katıldı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının karşılaması ile başlayan yemekte ilimize gelen yabancı öğrencilerin Kocaeli ile ilgili düşüncelerinin bulunduğu "Dünya Barışı" film gösterisi sunuldu.

        Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Uganda'lı Hasan Ali Bulafu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Sizler bizler için yabancı değilsiniz. Hepiniz ailemizin bir parçasısınız. Hepiniz tekrar hoşgeldiniz. Geçmişte de bir eğitmen olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun öğrencilerimize önemli katkıları bulunacağına inanıyorum. Çünkü kendisi eğitim camiasından gelmektedir. İleride bu şehri lütfen unutmayın. Çünkü bizler sizleri hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

        Vali Güzeloğlu'na Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü günün anısına plaket takdiminde bulundu.

        Vali Güzeloğlu ve protokol üyelerinin, yabancı öğrenciler ile toplu fotoğraf çektirmesinin ardından halk oyunları gösterisi ile program son buldu.

        (İÇ)

        02.12.2015 12:06:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa