Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖZEL HASTANEDE YANGIN TATBİKATI

        ADEM DURMAZ

        ANTALYA (İHA)- Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli İtfaiye Müdürlüğü tarafından Korkuteli Özel Medi Yaşam Hastanesinde yangın tatbikatı yapılarak personele bilgi verildi.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye müdürlüğü ekipleri tarafından Özel Medi Yaşam Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı. Afet Komitesi tarafından organize edilen yangın tatbikatı hastane personeli tarafından ilgiyle izlendi. Gerçeğini aratmayan yangın tatbikatında itfaiye amiri Recep Koca tarafından hastane personeline bilgi verildi.

        Yangınları özelliklerine göre 3'e ayırdıklarını belirten Koca, "A tipi yangınlar odun, kömür, kâğıt, ot, tekstil ürünleri ve gibi katı maddelerin yanması ile oluşan yangınlardır. Bu yangınlar su ile söndürülebilir. Ancak B tipi yangınlar Petrol ve petrol ürünleri, boyaların yangınıdır. C tipi yangınlar ise hidrojen propan gibi çeşitli kimyasal gazların yangınıdır. Bu tip yangınlar su ile söndürülmeye kalkılırsa yangın daha alevlenir ve büyür bu tip yangınlara su ile kesinlikle müdahale etmeyin yangın söndürücü veya boğma işlemini uygulayarak ilk müdahaleyi yapabilirsiniz" dedi.

        Bu tür tatbikatların personel için çok önemli olduğunu ifade eden Hastane Müdürü Uz. Dr. Mustafa Kemal Aladağlı ise, "Her yıl gerçekleştirdiğimiz Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye müdürlüğü ile beraber planlayıp organize ettiğimiz yangın tatbikatlarımızı hastanemizin bahçesinde gerçekleştiriyoruz. Amacımız hasta ve çalışan güvenliğini korumaktır. Hastanemizde söndürme, kurtarma, ilkyardım ve koruma ekiplerimizi kurduk. Bu ekiplerimizin en zor günlerde başarılı olabilmesi için bu tatbikatlarımızı itfaiyemizin profesyonel ekipleriyle beraber yapmamız bizleri daha da mutlu etti" diye konuştu.

        (AD-SÇ-Y)

        02.12.2015 12:02:57 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa