Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MİLLETVEKİLİ FIRAT'IN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

        AHMET ARSLANTAŞ

        ADIYAMAN (İHA) - AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz İbrahim Halil Fırat'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat yayımladığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında, hükümetin engelliler için yaptığı gelişmelerden bahsetti.

        İbrahim Halil Fırat, "Küreselleşmenin geliştiği günümüzde, engellilere yönelik iyileştirici gelişmeler yaşanmaktadır. Gelişmiş ülke olmanın birinci kriteri engellilere verilen önemden geçiyor. Ülkemizde AK Parti iktidarlarımızla, engellilerin korunmasına yönelik çağdaş ve sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak, birçok yasal düzenlemeler getirerek, engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gelenekleri güçlü ve insan odaklı bir kültüre sahip olmamız nedeniyle engelliler ile ilgili, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, engellilerle ilgilenmek ve onlara yardım etmek zorundayız. Yapılan yasal düzenlemelerle eğitim hizmetlerinden-evde bakım hizmetlerine, istihdamdan-çevre iyileştirmelerine kadar gerçekleştirilen uygulamalarla, pek çok konuda engelli kardeşlerimize hakları teslim edilmiştir. Hiçbir ayrım yapmadan bugünden sonrada engelli kardeşlerimizin sorunlarına öncelik vermeye, her türlü talebini ve ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz" dedi.

        Fırat açıklamasının devamında, "Bu dünya bir imtihan dünyasıdır. İmtihan yeri olması itibariyle bu dünyada her şey, hikmet perdesi altında cereyan etmektedir. Bu sebeple engellilerin, diğer bireyler gibi toplumsal yaşamın her alanında, toplumsal yaşama katılımları oldukça önemlidir.

        2005 yılında ilk defa çıkarılan engelliler kanunu ile toplum, devlet ve hükümet yetkilileri olarak zihinlerdeki engelleri kaldırmış ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en önemli görevimiz olduğu ortaya konulmuştur.

        Engelli kardeşlerimize sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor ve onların her türlü sıkıntılarına merhem olmaya çalışacağız. Bu düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum" ifadelerini kullandı.

        (AHM)

        02.12.2015 12:02:32 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa