Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN ÇELEBİ SULTAN MEHMED CAMİ İNŞAATI'NDA İNCELEME

        ANTALYA (İHA)- Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çelebi Sultan Mehmed Camii'nde incelemelerde bulundu

        Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 24 saat canlı Kur'an'ı Kerim'in okunacağı Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin inşasında incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, inceleme sırasında yüklenici firmanın yetkililerinden caminin yapımıyla ilgili bilgi aldı.

        İnceleme sonrası Başkan Tütüncü, "Bilgisayar çizimlerine bakıldığı zaman küçük bir esermiş gibi algılanıyor ama merkez camimiz büyük ve anlamlı bir eser oluyor. Merkez camimiz, ecdadımızın yüksek ufkuyla, modern teknolojiyi birleştirdiğimiz güzel bir cami haline geliyor.Bu cami benim en büyük hayalimdi. Bu hayalimizi de gerçekleştirerek Kepez'e, güzel bir merkez camisini, geleneksel mimarimizle ve çağın teknolojisiyle yorumlanan, güzel bir ibadet mekanı kazandırıyoruz. Bu cami, camilerden bir cami değil. Mimarisiyle, kullanılan malzemesiyle, işçiliğiyle anlamlı bir eser olacak. Camide 24 saat canlı Kuran'ı Kerim okunacak. Kuran'ı Kerim'in yanında halka yönelik dini eğitimin de verileceği bir merkez olacak. Bu camimizde, fıkıh, hadis, siyer gibi temel dini bilgilerle ilgili halkımıza ders verilecek'' dedi.

        Tütüncü, cami ve külliyesinin, belli vakitlerde yapılacak çay ve çorba ikramıyla da sosyal yardımlaşmanın, dayanışmanın merkezi haline geleceğinin altını çizdi. Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin, Kepez'de hayatın merkezi olacağına da işaret eden Tütüncü, "Kepez'e, hayatın merkezi olacak bir cami yapmanın, geleceğe böylesi bir eserle hoş bir seda bırakabilmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Kısa bir zaman içerisinde inşası tamamlanacak olan bu camimiz, Antalya'nın hayatını güzelleştiren çok önemli bir manevi nokta da olacak. Burada 24 saat Kuran'ı Kerim'in okunacak olması, haftanın iki akşamı mevlidi şeriflerle Peygamber Efendimizin (SAV) anılacak olması memnuniyet verici bir hadisedir. Hayal ettik, hayalimizi gerçekleştirmek için de çalışıyoruz. Cenabı Allah'ın izniyle neticeye ulaşacağız''dedi.

        Caminin ana ibadet yerinin 600 metrekare olacağı, hanımlar için mahremiyetin muhafaza edileceği, abdesthane de bulunacağı kaydedildi. Camide aynı anda 5 bin kişinin namaz kılabileceği öğrenildi.

        (EV-Y)

        02.12.2015 11:50:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa