Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİT BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKİLDİ

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediyesi Aralık dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı.

        Başkan Doğan, meclise turuncu atkıyla geldi. Turuncu aktı takarak "Kadına şiddete dikkat çekmek istediklerini söyleyen Başkan Doğan, " Kadına ve kız çocuklarına şiddette ve istismara son verilmesine dikkat çekmek istiyoruz. Bizim inancımızda kadına şiddete yer yoktur. Kadınlarımız her zaman ön planda tutulmuştur. Maalesef hem ülkemizde hem dünyada kadına şiddete ve çocuğa istismar yapılmaktadır. Türk erkeği centilmendir. Eğer kadına bir şiddet uygulayan varsa onun erkeklik kategorisinde sorunu vardır, tedavisi gerekir. Kadın demek bizim anamız, eşimizi, kızımız, kız kardeşimdir. Kimse, kadına karşı şiddet ve aşağılayıcı hareketlerde bulunamaz" dedi.

        Kardeş şehir olan Makedonya Cumhuriyetine bağlı Merkez Jupa Belediyesi sınırlarındaki Pralenk köyüne okul yapımı ve maliyetinin İzmit Belediyesi'nce karşılanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

        Yahya Kaptan Mahallesi Salkım Söğüt Caddesi'ndeki parkın düzenlenerek 10 yıl süreyle kiraya verilmesi ile ilgili madde detaylı görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonunun gönderildi.

        Meclis gündem maddeleri arasında yer alan Ulusal Coğrafi Veri Altyapısı kapsamına giren konularda ihtiyaç duyulan verilerin temin edilmesi ile alakalı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Belediye Başkanlığı arasında veri erişimi; paylaşım ve kullanımı esaslarına dair protokol yapmak üzere, Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

        Cedit mahallesindeki riskli alan ile ilgili İmar Komisyonun raporu üyelerce oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Doğan, "Bölgede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları herkese örnek olacaktır. Bu konuda son derece dikkatli ve titiz bir çalışma yapacağız. Herkesin içi rahat olsun. Herkesin mutlu olduğu, davul zurnalı bir kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yapılacak bir proje " dedi.

        Yahya Kaptan mahallesi Sarı Mimoza caddesindeki park alanının büfe-çay bahçesi olarak kullanılmak üzere 10 yıl süre ile kiraya verilmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu üyelerce kabul edildi.

        Katı atık entegre tesisinin özel bir işletmeci aracılığıyla kurulabilmesi hususunun araştırılarak imtiyaz sözleşmesinin imzalanması hususunda yetki alınması teklifi ile ilgili Çevre Sağlık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının raporu geldiği şekliyle kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısının 5 Ocak 2016 Salı günü saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı.

        (İÇ)

        02.12.2015 11:47:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa