Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARADUMAN'DAN YEREL YÖNETİME ÇAĞRI

        - AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI METİN KARADUMAN:

        - "YEREL YÖNETİCİLER İLE İKTİDAR BİR ARADA ÇALIŞMAMIZ LAZIM"

        - "ZONGULDAK'IN GELİŞMESİ İÇİN BİRBİRİMİZE DESTEK OLMAMIZ GEREKİYOR"

        SERTAÇ ÖZDEMİR

        ZONGULDAK (İHA) - AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak'ın gelişmesi için hükumetin ve yerel yönetimin birlikte çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Karaduman yerel yönetime çağrıda bulunarak "Birbirimize destek olmamız gerekiyor" dedi.

        AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, göçün önlenmesi, istihdam olanaklarının arttırılması ve kamu yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 1 Kasım seçimleriyle birlikte AK Parti'nin yeniden iktidara geldiğini hatırlatan Karaduman, 1. Sıra Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın Zonguldak'ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a anlattığını ifade etti.

        Zonguldak'ın sorunlarının çözümünde teşvikin arttırılmasıyla ilgili çalışmaların da sürdüğünün altını çizen Karaduman, "Zonguldak'ta bizim geçmişten bu zaman yaptığımız çok çalışmalar var. Bunun da biz üzerine koyabilmek için çalışmalara başladık. Özellikle Zonguldak'taki göçü önlemek, buradaki istihdam alanlarını oluşturabilmek için çalışmalarımız bu yönde olacak. Daha önce de belirtmiştik. Sanayi alanlarını genişletmek, istihdama katkı verecek işyerlerinin açılmasını sağlamak, merkezimizle alakalı hakikaten buradaki göçe dur diyecek bir proje olacak. Teşvikin yükseltilmesi, yatırımcının Zonguldak'a çekilmesine katkı olacak. Bu yönde düşünüyoruz. Sigorta primlerinin azalması, vergide azalma olması yatırımcıların Zonguldak'a gelmesinde bölgeyi cazip bir hale getirmiş olacak. Çalışmalarımız bu yönde olacak. Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır ilk ağızdan Cumhurbaşkanımız'ı ziyarete gitmişti. Teşvik ile Zonguldak'ın sorun ve problemleriyle ilk ağızdan bilgilendirme yaptı. Bunun çalışmaları şu anda yürütülüyor. Biz bu konuların takipçisi olacağız" diye konuştu.

        "YATIRIM İÇİN ARSA ÜRETMEMİZ GEREKİYOR"

        Zonguldak'ın geliştirilmesinde yerel yönetimin de katkı vermesi gerektiğini belirten Metin Karaduman, arsa üretilmesi gerektiğini ifade etti. 69 Ambarları mevkisinde Kamu Kampüsünün hayata geçeceğinin altını çizen Karaduman şu ifadelere yer verdi:

        "Zonguldak'ı geliştirebilmemiz için yerel yöneticilerin katkı vermesi gerekiyor. Sadece iktidar partisi olarak bizim yapacağımız kamu yatırımları yeterli olmayabilir. Biz fiziki anlamda kamu binalarını yenileyeceğiz. Zonguldak'taki istihdam alanlarını oluşturmak yerel yöneticilerin de bu konularda söz sahibi olması ve Zonguldak'ın önünü açması açısından önemlidir. Arsa üretmemiz lazım gelir. Yerel yönetici arkadaşlarımız eğer uygun arsa üretebilirlerse biz de yapılacak olan çalışmalarda katkı vereceğiz. Yerel yöneticiler ile iktidar bir arada çalışmamız lazım gelir. Bu konularda birbirimize destek olmamız gerekiyor. Biz her platformda ifade ediyoruz. Destek vermeye hazırız. Zonguldak'a yapılacak her türlü hizmet ve yatırımda, Zonguldak'ın değişimini sağlayacak olan her türlü projede biz destek vermeye hazırız. Destekleyeceğiz. Zonguldak'ı geliştirelim. Nüfusun azalması değil nüfusun çoğalmasına katkı verelim. Çalışmalarımızı bu denli yürütmemiz lazım gelir. 69 ambarları mevkisinde kamu kampüsünün hayata geçmesi arzu edilen bir hizmet. Vatandaşlarımız orada hizmet alacaklar. Zonguldak trafiğini önemli bir oranda rahatlatmış olacağız."

        (SÖ-OA-Y)

        02.12.2015 11:41:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa