Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EXPO 2016'NIN BİTKİ HEYKELLERİ KANADA BASININDA

        ANTALYA (İHA) - EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nda 15 dönümlük alana yapılacak Bitki Heykeller Kanada basınında yer aldı.

        EXPO 2016 Antalya sergi alanı'na Québec Eyaletinde yayınlanan "Le Journal de Montréal" Gazetesi'nde yer verildi. Kanada'nın Québec Eyaletinde yayınlanan "Le Journal de Montréal" Gazetesinde Albert Mondor imzasını taşıyan haberde şu ifadelere yer verildi:

        "2016 baharında Antalya'da önemli bir bahçecilik sergisi düzenlenecek. Québec'te hazırlanan yaklaşık 100 mozaik kültür çalışması bu uluslararası çiçek sergisinde sunulacaktır. Gelecek yıl 23 Nisan'dan 30 Ekim'e kadar EXPO 2016 Antalya "Çiçek ve Çocuk" teması altında yürütülecektir. Bu önemli faaliyet esnasında Mosaicultures İnternationales De Montreal tarafından yapılan yüze yakın bitkisel mozaik heykel beğeniye sunulacaktır."

        Montreal'in Mosaiculture Internationales Müdürü Lise Cormier ve ekibinin, gelecek baharda Türkiye'de sunulacak eserlerin tamamını tasarladığından da söz edilen haberde bitki heykellerin metalik iskelet yapılarının atölyelerde yapıldığı ve Türkiye'ye deniz yolu ile ulaştırılacağından da söz ediliyor. Haberde ayrıca bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ekibin EXPO 2016 Sergi Alanı'na gelerek yapıların bitkilendirilmesine başlayacağı da yer alıyor.

        GÖRKEMLİ VE MUHTEŞEM ESERLER

        Albert Mondo imzalı haberin devamında ise alanda yer alacak en görkemli eserin Montreal'in Mosaiculture Internationales'den Lise Cormier ve ekibi tarafından hazırlanan, etrafı dut ağacının dalının üzerine konmuş ipek böcekleriyle çevrili Asyalı kadını figürü olacağı şu ifadelerle anlatılıyor:

        "Bu muhteşem eser İpekyolu'nu sembolize etmekte olup, nefes kesici olacaktır. Bu bitkisel eserde ayrıca tarihi ipek yolunda yük taşıyan kafileleri hatırlatan hayvan figürleri de yer alacaktır. MIM tarafından hazırlanan merkezi bir parça olan bir diğer eser de 7 metre yüksekliğindeki mamut olacaktır."

        (SÇ-SÇ-Y)

        02.12.2015 11:39:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa