Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TKÜUGD BAŞKANI YAVUZASLAN'A 'SÜRGÜN' ÖDÜLÜ

        SERKAN ARAT

        BARTIN (İHA) - Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Tokyo'da düzenlenen törende, Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti tarafından ödüllendirildi.

        Doğu Türkistan davasına verdiği destek nedeniyle Sürgündeki Cumhurbaşkanı Ahmetjan Osman ve Başbakan tarafından Güngör Yavuzaslan'a 'Sürgün Madalyası' ve 'Teşekkür Beratı' takdim edildi.

        Sürgündeki Cumhurbaşkanı Ahmetjan törende yaptığı konuşmada, "Doğu Türkistan davası, her yönüyle mazlum ve mağdurdur. Diasporada sürdürülen mücadelede her bakımdan yardıma, desteğe ihtiyacımız var. Kanada, Amerika, Japonya, Suudi Arabistan, Avustralya, Hindistan ve Türkiye gibi ülkelerde özellikle medya mensubu dostların davamıza verdikleri destek ve katkılar bizi mutlu kılmaktadır. Güngör Bey, Türkiye'de bizim gözümüz, kulağımız, sesimiz olmuştur. Kendisine Doğu Türkistan halkı adına minnet ve şükranlarımızı sunarız" dedi.

        İsmail Cengiz'in de bir teşekkür konuşması yaptığı ödül töreninde, Kurucu Cumhurbaşkanı Ahmet İgemberdi, Sürgün Hükümeti 2. Başbakanı Damian Rahmet, Parlamento Başkanı Prof. Sultan Mahmud Kaşgarlı ve Başbakan Yardımcısı seçilen Yakup Can'da hazır bulundu.

        (SA)

        02.12.2015 11:16:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa