Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DERİNCE İLÇE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI VALİ GÜZELOĞLU BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİ

        KOCAELİ (İHA) - Derince ilçe Değerlendirme toplantısı Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleşti.

        Derince Belediyesi Meclis Salonunda Vali Güzeloğlu'nun başkanlığında düzenlenen toplantıya; Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürü Dr. Mürsel Durmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Kocaeli Halk Sağlığı Müdürü Sinan Öztürk, İl Kültür Müdürü Adnan Zamburkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Ticaret İl Müdür Vekili Veysi Uzunkaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Afet Acil Durum İl Müdürü Salim Tekoğlu, İşkur İl Müdürü Ulvi Yılmaz, ilçe daire müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

        Vali Güzeloğlu toplantıda yaptığı konuşmada, "Bugün Derince'de sizlerle birlikte olmaktan, sıcak ve böylesi güzel bir karşılamaya konu olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz bugün 11'inci ilçe değerlendirme toplantımızı yapıyoruz. Bu toplantıları yaparken temel bir amacımız var. Bu amaç; milletimize hizmet etmek, insanımızın geleceğini dünden ve bugünden daha iyi olmasını sağlamaktır. Herkesin ortak gayesi; birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik temelinde ülkemizi geleceğe güçlü, güvenli ve gelişmiş bir ülke olarak ulaştırmaktır. Birlik ve beraberlik olduğu zaman bütün hedefleri elde edeceğimize hiç şüphemiz yok. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Türkiye Cumhuriyeti devletinin huzur ve güvenliği uğruna hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bugün sahip olduğumuz bütün değerler ve güzellikler onların bize emanetidir" dedi.

        İnsan merkezli, insana dayalı, insanı esas alan ve insanı merkezine koyan bir bakışla Kocaeli ve Türkiye'yi yönetmeye gayret ettiklerini belirten Vali Güzeloğlu, "Biz bir büyük geçmişi, derinliği ve kimliği, kültürü olan bir büyük milletiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen, hizmetin merkezine insanı ve insana hizmet etmeyi koyan bir anlayışı bugün biz temsil ediyoruz. Bu anlayış içerisinde Kocaeli'nin 12 ilçesi, her köşesi, her kişisi ve her meselesine ulaşmak, dokunmak ve onunla ilgili yapabileceklerimizi ortaya koyarak, o meseleleri hal yoluna koymak amacı içerisindeyiz. Bu büyük amaçta ve büyük yürüyüşte, hepimiz gayret içerisinde emeklerimizle bu anlayış ve davaya hizmet etmekteyiz" diye konuştu.

        Vali Güzeloğlu, hedefleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü olan 2023 yılına göre yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye; 2023 yılında, Türkiye Cumhuriyetinin 100'üncü kuruluş yıldönümüne bir büyük hedefi önüne alarak, bütün planlamalarını ona göre yapıyor. Ecdadın bize emanet ettiği bu Cumhuriyet'i, devleti ve milletiyle dünyanın en gelişmiş, en güçlü ilk 10 ülkesi ve ekonomisi düzeyine getirelim. Bu ülke ve bu millet inanırsa, inancıyla çalışırsa bunu da başaracaktır. Özellikle kamu kurumlarımızın hepsi; hükmetmek değil, hizmet etmek felsefesiyle hareket ederek, milletin ihtiyaç, istek, talep ve dileklerine her an ve her zaman, yardımcı ve yakın olarak yönetim anlayışını şekillendiriyor. Geride kalan, emreden ve hükmeden değil, hizmet eden ve birlikte hareket eden bir yönetim anlayışını hayata geçiriyoruz. Önce gönül köprüsünü kurmak, üzerine de herkesin yapabileceği hizmeti, katkıyı, gayreti eklemek durumundayız. Kocaeli; Türkiye'nin büyük yürüyüşünü zenginleştiren, çok büyük katkı, derinlik ve zenginlik sunan bir büyük şehirdir. Ekonominin hemen her alanında ve her stratejik sektöründe Türkiye'nin ilk 3 belirleyici kentinden biridir. Ancak daha ötesini hedefleyen, daha fazlasına da gayret eden bir sorumluluk hissetmekteyiz. Temel hedefimiz; yöneten ve yönetilen ilişkimizdir. Bu ilişkiyi her dem sıcak, her dem canlı, her dem karşılıklı ve yakın tutacağız" dedi.

        Muhtarlara seslenen Vali Güzeloğlu, "Muhtarlarımız; halkımızın mahalle bazında seçtiği, temsilcisi ve güven verdiği kişilerdir. Muhtarın yanlışı savunma, eksiği yok sayma ve şüphesiz temsil ettiği halkın güvenini boşa çıkarma lüksü yoktur. Bu işbirliği, güç birliğini ve en önemlisi gönül birliğini kurduğumuz zaman çok yakın bir gelecekte daha fazla projeyi gerçekleştireceğiz. Bu toplantı bir ilk olabilir ancak son toplantı olmayacaktır. En geç 6 ay sonra tekrar bir araya geleceğiz. Bu toplantılar aynı zamanda bir performans değerlendirme toplantılarıdır. Biz iyiyiz demekle iyi olunmuyor. Öncelikle kendimizi net olarak bilmeli, sonrada diğer bütün göstergeler üzerinden ölçmeliyiz. Dinimiz; 'İki günü bir olan zarardadır' diyor" ifadelerini kullandı.

        Toplantının hayırlı geçmesini dileyen Vali Güzeloğlu, katılımcılara Derince'ye yapılan hizmet ve çabalarından dolayı teşekkür etti.

        Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derince ilçesinde yapımı devam eden yatırımlar ve projeler ile ilgili sunumlarından sonra Vali Güzeloğlu, katılımcıların istek ve taleplerini dinleyerek, gereğinin yapılması hususunda ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

        (İÇ)

        02.12.2015 11:16:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa