Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VEZİRKÖPRÜ OVASI SULAMASINDA İMZALAR ATILDI

        - 30 BİN DEKAR ZİRAİ ARAZİ MODERN SULAMA SİSTEMİNE KAVUŞACAK

        SAMSUN (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Samsun'da inşa edilecek Vezirköprü Ovası sulamasında imzalar atıldı. Projenin hizmete alınması ile 30 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

        Vezirköprü Ovası sulamasının proje alanı Vezirköprü ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Proje kapsamında eksik imalatların tamamlanması ile Kamulaştırma Haritası ve Uygulama Projesi'nin yapılması yer alıyor. Sözleşme ile beraber Adatepe, Akören, Avdan, Karlıköy, Oymaağaç ve Yağınözü Mahallelerine ait zirai araziler sulamaya açılacak.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bölge topraklarının suyla buluşacağını vurgulayarak "Hizmete alacağımız Vezirköprü Ovası sulaması ile 30 bin dekar zirai arazi basınçlı borulu sistemle sulanacak. Ayrıca, tesis tamamlandığında yıllık 9 milyon TL net gelir artışı elde edilecek" ifadelerini kullandı.

        (SAM-SLH-Y)

        02.12.2015 10:59:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa