Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELLİLER 'WEB TASARIMI' YAPACAK

        KAMİL CANKILIÇ

        ELAZIĞ (İHA) - Fiziksel engelli vatandaşların iş bulmalarını kolaylaştırarak topluma kazandırmak için proje geliştirdiklerini ifade eden Elazığ Sakatlar Derneği Başkanı Abdulkadir Duman, "Web tasarımı ve Yardımcı Muhasebe Elamanı" projesi hazırlayıp, onaya sunduklarını söyledi.

        Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Elazığ İl Müdürlüğü engellilerin istihdam edilebilmesi için, "Web tasarımı ve Yardımcı Muhasebe Elamanı" projesi hazırladı. Elazığ'da derneklerine kayıtlı 400 civarında fiziksel engelli bulunduğunu kaydeden Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Abdulkadir Duman, yaptıkları projelerle ilgili bilgi verdi. Daha önce engelliler için bilgisayar kursu başta olmak üzere, el sanatları ve boyama kursları yaptıklarını kaydeden Duman, "Şuanda engelli kardeşlerimizi iş sahibi yapmak için İş-Kur ile birlikte yapacağımız Web tasarımı ve Yardımcı Muhasebe Elamanı' projesini hayata geçireceğiz" dedi.

        Proje aşamasını tamamladıklarını ve onay beklediklerini ifade eden Duman, "Amacımız, web tasarımda engelli kardeşlerimize sertifika vermek. Onları geliştirmek, onları iş bulmada kolaylık sağlamak, topluma kazandırmak. Bir yere gittiğin zaman ilk sorulan ne yapabilirsin ya da mesleğin var mı oluyor. Bu kurslarda kardeşlerimiz web tasarımı sertifikası alınca, bir meslek sahibi olmuş olacaklar. Bu iki projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu projelerin engelli kardeşlerimize çok faydası olacağına inanıyorum" diye konuştu.

        Yapacakları projelere engellilerin katılmasını isteyen Duman, onların hem hayatlarına renk katacaklarını, hem de günümüzün teknolojini kullanarak iş sahibi olabileceklerini ifade etti.

        Şuanda dernek olarak geçici de olsa bir yerlerinin olduğunu ancak, engellilerin akşamları da zaman zaman dışarı çıkmaları için derneğe ait engelli rampası bulunan bir araçlarının olmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

        (CK-MP-Y)

        02.12.2015 10:54:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa