Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAHALLELERE KÜRTÇE İSİME RET

        GALİP KILINÇ

        MUŞ (İHA) - Muş'un Bulanık Belediye Meclisinin ilçede bazı mahallelerin ismini Kürtçe olarak değiştirilmesi yönünde aldığı karar, Muş Valiliği tarafından 'Kamu yararının olmaması ve toplumsal algıyı etkileyebileceği' gerekçesiyle reddedildi.

        Bulanık Belediyesi Meclisi, ilçede bazı mahalle isimlerinin Kürtçe olarak değiştirilmesi yönünde aldığı karar valilik tarafından reddedildi. İlçede bulunan Cumhuriyet mahallesinin Kobani, İnönü mahallesinin ise Kamişlo mahallesi olarak değiştirilmesi yönünde alınan karar, Muş Valiliği tarafından 'Kamu yararının olmaması ve toplumsal algıyı etkileyebileceği' gerekçe gösterilerek reddedildi. Alınan ret kararına ilişkin Bulanık Belediye Meclisi tarafından yapılan değerlendirmede, kararın kabul edilebilir nitelikte olmadığı ve tüm hukuksal yola başvurulacağı açıklandı.

        Valiliğin ret kararında şu ifadelere yer verildi: "Ülkemiz ve bölgemiz insanı üzerinde maddi ve manevi olarak olumsuz etki oluşturan 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde meydana gelen olayların 'Kobani olayları' olarak adlandırılması ve hafızalarda bu şekilde yer edinmesi, Kamişlo isimli yerleşim yeri de Kobani bölgesi içinde yer almaktadır. İsimlerinin değiştirilmesi düşünülen mahallelerden birinin Kurtuluş Savaşının önemli şahsiyetlerinden ve kahramanlarından birine ait olması; diğerinin ise vatandaşlarımızın eşit haklara sahip kişiler olmasına imkân kazandıran yönetim sistemi olması nedeniyle toplumsal algıyı olumsuz etkileyebileceği göz önünde bulundurulduğunda, kamu yararının olmadığı kanısına varılmıştır. Bu nedenle yapılan değişiklikler valiliğimizce uygun görülmemiştir."

        (MSA-HO-Y)

        02.12.2015 10:37:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa