Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA BATIYA GENİŞLİYOR

        - AYDIN KURT, KİZA KURUMSAL İŞ MERKEZİ'NİN ADANA'NIN SADECE KENTSEL GELİŞİM YÖRÜNGESİNİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA ÇEHRESİNİ DE DEĞİŞTİRECEĞİNİ BELİRTTİ

        ADANA (İHA) - Son yıllarda yaşanan yoğun kentleşme nedeniyle kuzeyi tıkanan Adana, batıya genişliyor. "Kurt İnşaat" ile "Balak Petrol" ortaklığında inşası sürdürülen Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin de, Adana'nın kuzey bölgesinde tıkanan şehirleşme yönünü batıya doğru kaydıracağı öngörülüyor.

        Proje ortaklarından Kurt İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, Güney ve Güneydoğu Bölgesi'nde benzeri bulunmayan bir proje ile 1000'e yakın ofis ve 300'ye yakın iş yerini kapsayacak Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin, Adana'nın sadece kentsel gelişim yörüngesini değil, aynı zamanda çehresini de değiştireceğini söyledi.

        Kurt, önemli bir markanın adını taşıyacak "Business Otel" ile birlikte 12 blokta 990 ofis ve 287 adet işyerini kapsayan kurumsal iş merkezi için "Adana'nın batısındaki yeni cazibe merkezi olacak" dedi.

        Aydın Kurt, iş merkezinin 30 bin nüfusa sahip 5 bin adet ticaret ve imalat sanayinde faaliyet gösteren iş yerlerinin bulunduğu bölgede yer aldığını hatırlatarak, "Ekonomik potansiyeli hayli yüksek olan bu bölge, kurumsal iş merkezi projemizle tam anlamıyla kentin en gelişmeye açık, heyecan uyandıran, enerjik bölgesi olacak. İş merkezi, mevcut sektör çeşitliliği, ekonomik yaşamın kalbine dokunan güçlü ve çok çeşitli firmaları, buralarda çalışacak binlerce personeli ve canlı trafiği ile şehrin batı bölgesini hareketlendirecek" diye konuştu.

        Adana'nın zaten kuzey bölgelerinde yoğun yapılaşma nedeniyle gelişmeye açık alan kalmadığını kaydeden Aydın Kurt, şöyle devam etti:

        "Araştırmalar bütün şehirlerin batıya doğru gelişme gösterdiğini kaydetmektedir. Adana'da bir istisna oldu ve daha önceleri batıya doğru gelişen şehir son yıllarda kuzeye kaydı. Ancak kuzeyde yer kalmayınca olması gereken Adana'da yaşandı. Halen dev fabrikalardan orta ölçekli imalat sanayi tesislerine kadar 5 bin civarında iş yeri Adana'nın batı bölgesindedir. Esasen, Adana'dan Mersin'e kadar bazı yerlerde sık bazı yerlerde seyrek olarak bu dizilimi görebiliriz. Kiza Kurumsal İş Merkezi ise bu dağınık hareketliliği merkezileştirecek. Onlarca sektörün bir arada bulunabilmesi ticari ve ekonomik yaşam adına çok önemli avantaj sağlayacak. Bu avantajda şehrin batı bölgesindeki gelişmeyi hızlandırıcı bir etki yaratacak. Bu etkinin kent adına yeni bir sinerji yaratmasının, kaçınılmaz bir sonuç olacağını öngörmenin de kehanet olmadığını düşünüyoruz."

        (ELF-Y)

        02.12.2015 10:30:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa