Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BELEDİYEDEN ÖĞRENCİLERE KENT KART UYARISI

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen öğrenci seyahat kartlarının geçerliliğinin devam edilmesini kapsayan vize işlemleri 1 Ocak 2016 tarihi ile sona erecek.

        Öğrenci kart sahipleri YÖKSİS ve MEBSİS web servisi aracılığı kartlarını vize ettirebiliyor. Ayrıca Kentkart dolum noktalarından veya bakiye yüklemesi esnasında, öğrenci belgesi ibraz etmeden otomatik olarak vize işlemleri yapılabiliyor. Bugüne kadar 240 bin adet öğrenci indirimli seyahat kartından yaklaşık 120 bin adedinin vize işlemleri yapıldı. Öğrenci Seyahat Kartının vize işlemleri Kentkart dolum bayilerince bakiye dolumu esnasında otomatik olarak yapılmaya devam ediliyor. 01 Ocak 2016 tarihine kadar vize edilmeyen öğrenci kartları tam aboneliğe dönüştürülecek olup, öğrencilerin bu tarihe kadar öğrenci seyahat kartlarını Kentkart dolum noktalarından bakiye yüklemek kaydı ile gerçekleştirmeleri gerekiyor.

        Seyahat Kartları Yönetmeliği gereğince öğrenci hakkı bulunan fakat herhangi bir sebeple otomatik vize işlemi yapılamayan ve vizeye tabi olmayıp tam aboneliğe dönüşen kartların da, Büyükşehir Seyahat Kartları Birimleri tarafından vizesi yapılıyor. Öğrenciler, yeni tarihli öğrenci belgesi ve öğrenci seyahat kartları ile birlikte birimlere müracaat ederek seyahat kartlarını güncelleyebiliyor. İlk, orta ve lise öğrencilerinden ise öğrenci belgesi istenmiyor.

        Öğrenci vize işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Öğrenci Seyahat kartı otomatik ödeme talimatına tabi ise, yukarıda belirtilen usullere uygun olarak bir kereye mahsus dolum noktalarından seyahat kartına bir miktar para yükleyerek veya öğrenci belgesini birimlere beyan ederek vize işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

        (GY-Y)

        02.12.2015 10:21:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa