Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜBİTAK 'ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI' DÜZENLİYOR

        ADANA (İHA) - TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi ve İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğiyle lise öğrencilerine yönelik proje yarışması düzenlenecek. Yarışmanın amacı, öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek.

        "47. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"na katılmak isteyen okulların öğretmenleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Adana Kız Lisesi'nde yapılan toplantıda ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden Doç. Dr. Mehmet Karakılçık yarışmayla ilgili teknik bilgi verdi.

        65 okuldan 91 öğretmenin katıldığı toplantıda Doç. Dr. Mehmet Karakılçık, projelerin nitelikli olmasının ve daha yaygın hale getirilmesinin, öğrencilerin bilime olan ilgisinin artırılmasıyla mümkün olacağını söyledi. Doç. Dr. Karakılçık, bunun için de proje yarışmasına Adana'dan yüksek katılımın sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda eğitimcilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

        Ayrıca yarışmaya katılacak öğrencilerin Adana'da bulunan üniversiteler, kamu ve özel kurumlardan daha fazla yararlanmaları için gerekli girişimlerin acilen yapılmasının önemine vurgu yapan Doç. Dr. Karakılçık, bu konuda Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinin yardım etmeye devam edeceğini söyledi.

        (ELF-Y)

        02.12.2015 10:17:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa