Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEYŞEHİR'DE TEHLİKE YARATAN METRUK BİNALAR YIKILIYOR

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından ilçe genelinde çökme tehlikesi arz eden ve sahipleri tarafından kullanılmayan atıl vaziyetteki metruk binaların yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

        Beyşehir Belediyesi, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı taşra mahallelerinde yıllardır yaşanan ve çözüme kavuşmayı bekleyen metruk bina sorunu için somut adımları atmaya başladı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından bugüne kadar başlatılan çalışma kapsamında ilçe merkezinin yanı sıra taşra mahallelerinde de çökmek üzere olan ve sahipleri tarafından kullanılmayan metruk bina yıkımlarının gerçekleştirildiğini söyledi. Beyşehir'e bağlı Fasıllar, Yazyurdu ve Üçpınar Mahallelerinde vatandaşlar için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine yol açan 4 ayrı metruk binanın yıkımının yapıldığını aktaran Özaltun, "Metruk bina yıkım çalışmalarında Belediye olarak bazı resmi prosedürleri yerine getirerek işlemi yapıyoruz. Öncelikle metruk bina sahipleri ile istişare ettikten sonra onay verirse yıkımı gerçekleştiriyoruz. Yıkım için muvafakat vermeyen yapı sahipleri için ise maili inhidam yıkım kararı alarak mülk sahiplerine tebligat yapıp süreci başlatıyoruz. Süreçte verilen mühletin dolmasının ardından mülk sahipleri yıkımı kendileri gerçekleştirmezse Belediye olarak çalışmayı kendi iş makinelerimiz marifetiyle gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda maili inhidam kararı alınarak yıkım için askı süresinin dolmasını beklediğimiz metruk binalar da var. Beyşehir ilçe genelinde bu kapsamda 50'ye yakın metruk binayı yıkmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızdan yoğun şikayet gelen metruk binalar konusuna ayrı bir önem veriyoruz. Bu binalar vatandaşlarımız için tehlike arz edip can güvenliği riski oluşturduğu gibi, mahallelerde görüntü ve çevre kirliliği oluşturuyor. Aynı zamanda, farklı maksatlar için kullanılabilmeye açık olduğu için mahalle sakinlerini tedirgin eden bu yapılar madde ve uyuşturucu bağımlıları için mekan olarak da tercih edilebiliyor. Bu tehlikenin de bu çalışma ile önüne geçmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

        (ARÖ-AH-Y)

        02.12.2015 10:07:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa