Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA'DA HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSU BAŞLADI

        ADANA (İHA) - Adana İl Müftülüğü'nce düzenlenen Kur'an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu başladı.

        Kur'an kursu ve cami hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde sunulması, istihdam ettiği personelin mesleki yeterliliklerini hizmette etkinlik ve verimliliklerini artırmak amacıyla düzenlenen kurs haftada 4 gün 20 saat, 8 hafta 160 saat devam edecek. Kursta, "Kur'an-ı Kerim'i Okumaya Giriş", "Tecvit Uygulamaları", "Talim Üzere Ezbere Okuma", "Talim Üzere Yüzüne Okuma", ve "İmamlık ve Müezzinlik Becerisi Geliştirme" dersleri işlenecek.

        Kur'an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu'nda, 20 bayan Kuran kursu öğreticisi ve 40 din görevlisi olmak üzere ilk etapta 60 din görevlisinin eğitim alması sağlanacak.

        Dersler; İl Müftüsü Arif Gökce, İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, Rehber Din Görevlileri Ömer Altundağ, Erbil Ünüvar, İsmail Kara, Vaizler İbrahim Öztürk, Hatice Çerçi ve Emine Tuncer tarafından verilecek.

        Kursun açılışında konuşan Adana İl Müftüsü Arif Gökce, "Bu kurstaki amacın başta il merkezi olmak üzere ilçelerde bulunan cami görevlilerinin Kur'an-ı Kerimi usulüne uygun okumayı sağlamak ve diğer cami hizmetlerine katkı sunmak olduğunu söyledi. İl genelinde 2 bin 19 din görevlisi bulunduğunu belirten Gökce, günümüzün gelişen ve değişen şartlarına uyum konusunda personel eğitiminin büyük önem taşıdığını kaydetti.

        (ELF-Y)

        02.12.2015 10:03:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa