Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER, "ENGELLİLERİN TOPLUM HAYATINA KATILMALARI ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ"

        COŞKUN SAĞLAMDİN

        NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, engellilerin eğitim başta olmak üzere her alanda sosyal hayatın bir parçası olmaları yolunda bugüne kadar önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, onların toplum hayatında daha mutlu bir hayat geçirmelerine yönelik tüm engellerin kaldırılması için çaba harcadıklarını ifade etti.

        Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

        Mesajında, engellilerin kendi kabiliyetleri doğrultusunda eğitimlerinin etkin bir şekilde sağlanmasıyla önemli bir güç oluşturacaklarına inandıklarını dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu kapsamda Nevşehir Belediyesi olarak engellilerin eğitimlerine büyük bir katkı sağlamaya özel bir çaba harcadıklarını vurguladı.

        Ünver mesajında şunları kaydetti: "Toplumsal hayat içerisinde sürekli bizden biri olarak değerlendirdiğimiz engelli kardeşlerimiz, yaşadığımız sosyal hayatın birer parçalarıdır. Onlarsız bir dünya düşünemediğimiz gibi bu dünyada mutlaka onların da yaşabileceği ortamı oluşturmamız gerektiği gerçeğinin, toplumun tüm kesimleri tarafından ele alınması ve bu paralelde etkin hizmetlerin de gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Hayatın bir gerçeği olarak yanı başımızdaki engellilerimizin, toplum hayatından soyutlanarak ,aile içerisinde var olan kimliği gizlenmek suretiyle yaşadıkları sorunlardan arındırılamayacağı bir gerçektir. Nevşehir Belediyesi olarak göreve başladığımız yıllardan bugünlere kadar engelli çocuk ve gençlerimizin kabiliyetleri düzeyinde bir dizi eğitici kurslarla, bu yönde önemli bir çaba gösterdik. Türkiye'ye örnek olabileceğine inandığımız Nevşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında hizmet vermeye başlayan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi kanalıyla onların eğitimlerini ve sosyal hayata etkin şekilde uyumlarını sağlamaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki eğitilebilir düzeydeki engellilerimizin yoğun şekilde eğitimi ile de toplumdaki eğitimli engelli sayısının artırılabileceği gibi, topyekun kalkınma içerisinde önem taşıyan eğitim sisteminin de bu çerçevede gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." (COŞ-AÖ-Y)

        02.12.2015 09:59:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Nevşehir İlçeleri
        Tüm Nevşehir Haberleri
         Nevşehir

        Nevşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa