Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS'TE 6 BİN 503 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

        VAHİT OLCAY

        BİTLİS (İHA) - Bitlis Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Müdürü Alattin Aslan, Bitlis ve ilçelerinde 6 bin 500 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

        Açıklamalarda bulunan Aslan, Toplum Yararına Programı (TYP), özel sektör ve işbaşı eğitimi programı kapsamında Bitlis ve ilçelerinde bu yıl 6 bin 503 kişinin istihdam edildiğini söyledi. TYP kapsamında aldıkları personelleri çeşitli kamu kurumlarında asgari ücret ve sigortalı çalıştırdıklarını ifade eden Aslan, "Bu yıl içerisinde Bitlis ve ilçelerinde kurumumuza 11 bin 621 kişi başvurdu. 6 bin 500 kişiyi istihdam ettik. TYP kapsamında 4 bin 850, özel sektörde 993 kişi, işbaşı eğitimi 660 kişiyi istihdam ettik. Bitlis'te azda olsa işsizlik oranı düştü. İşsizlikle mücadele hususunda birçok program ile vatandaşlara hizmet etmeye çalışıyoruz. 6 bin 503 kişi evine ekmek götürme imkanı bulmuştur. İşgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda, iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunuyoruz. İşgücünün istihdam edilebilirliğini arttırmaya yönelik aktif istihdam politikaları yoluyla istihdamı kolaylaştırma, işini kaybedenlere geçici bir süre gelir desteği sağlamada vatandaşlara hizmet veriyoruz" dedi.

        İstihdam edilebilirliğin önündeki en büyük engelin 'mesleksizlik' olduğunu ifade eden Aslan, "Kendi istek ve kusur dışında işini kaybeden vatandaşlar için geçici gelir desteğini sağlıyoruz. İşsizlik sigortası kapsamında 2015 yılı Ekim ayı sonu itibariyle 643 vatandaşa ödeme yaptık. Müdürlük olarak kanun ile verilen görevlerin gerçekleşmesi ve istihdam edilebilirliğin arttırılması amacıyla çalışmalara devam ediyoruz. Sektörden gelen işgücü talepleri doğrultusunda düzenlediğimiz meslek edindirme kursları açtık. Kursu başarıyla tamamlayan bin 196 kişi başarı belgesi aldı. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik düzenlediğimiz girişimcilik kursuna da 150 vatandaşımız katıldı. Düzenlenen program ve teşvikler ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için işverenler ile iş arayanları da kurumumuza davet ediyoruz" diye konuştu.

        (VO-MSA-Y)

        02.12.2015 09:58:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa