Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERDEMLİ BELEDİYE, ÇKA DESTEKLİ PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ VERECEK

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Erdemli Belediyesi'nin Çukurova Kalkınma Ajansı'na (ÇKA) sunduğu 'Proje Hazırlama ve Proje Yönetimi' isimli teknik eğitim desteği projesi kabul edildi. Proje kapsamında, belediye personeline ÇKA desteğinde proje hazırlama eğitimi verilecek.

        Erdemli Belediyesi'nin 'Proje Hazırlama ve Proje Yönetimi' projesinin protokol sözleşmesi, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu tarafından imzalandı. Projeyle belediyenin 20 personeli, proje hazırlama yöntemi ve teknikleri konusunda eğitim alacak. Tüm finansmanı ÇKA tarafından karşılanacak proje kapsamında, eğitimler 21 Aralık 2015 tarihinde başlayacak.

        Projeyle ilgili açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Tollu, belediye olarak bundan sonra hibe projelerine daha çok ağırlık vereceklerini belirterek, özellikle de Erdemli'nin, vatandaşların, toplumun gelişmesi adına da buna çok büyük ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Bu tür projelerin, özellikle de Avrupa Biriliği (AB) tarafından verilen hibe projelerinin şehrin gelişmesi adına son derece önemli olduğunu kaydeden Tollu, bu konuda daha eğitimli ve stratejik olarak personele bu eğitimi vermeyi düşündüklerini ifade etti. AB projeleri için oluşturulan havuza Türkiye'nin de para gönderdiğini, fakat Türkiye'de yapılan projeler karşılığında alınan paranın verilen miktarı karşılamadığını dile getiren Tollu, "Havuza her yıl para ödüyoruz fakat yeteri kadar proje yapamadığımız için Türkiye olarak ödediğimiz paranın karşılığını alamıyoruz. Bu noktada Erdemli Belediyesi olarak önce bu işin eğitimini almak istedik. Bundan sonra daha çok proje hazırlayıp, şehrimize ve vatandaşlarımıza faydalı olacağız" dedi.

        (KYM-Y)

        02.12.2015 09:44:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa