Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELVİNDER 30 LİDER KADIN YETİŞTİRECEK

        - KADIN LİDERLER AKADEMİSİ PROJESİ

        - ELVİNDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI YEŞİM GÜRSOY:

        - "AMACIMIZ KADIN SORUNLARI İLE İLGİLİ SOSYAL HAYATTA ÖNCÜ OLABİLECEK, MÜCADELE EDEBİLECEK 30 TANE LİDER KADINLARI YETİŞTİRECEĞİZ"

        GÖKHAN İÇKİLLİ

        SAMSUN (İHA) - El Veren İnsanlar Derneği(ELVİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Gürsoy, yeni geliştirdikleri proje ile Samsun'da kadın sorunlarıyla ilgili sosyal hayatta öncü olabilecek 30 tane lider kadın yetiştireceklerini söyledi.

        Kadın Liderler Akademisi Projesi'nin tanıtımı ile ilgili basın açıklaması yapan ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, projeyi 2014 yılında yazdıklarını fakat İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmadığını, fakat daha sonra 2015 yılında projeyi tekrar yazarak projeyi onaylattıklarını söyledi. Gürsoy, basın toplantısında ilk olarak ELVİNDER'in çalışmaları hakkında bilgi verdi. "Yeni kurduğumuz Kadın Liderler Akademisi'nin amacı, kadın sivil toplum kuruluşlarının insan kaynakları kapasitelerini güçlendirmek, karar alma süreçlerine etkin katılımlarını sağlamaktır. İşleyen demokratik sistemin gelişimine katkıda bulunmaktır. STK'lar ve yerel idareler arasında işbirliğini artırmak, deneyim paylaşımını sağlamaktır. Projemiz herkese açık ve herkes gelebilir. Amacımız kadın sorunları ile ilgili sosyal hayatta öncü olabilecek, mücadele edebilecek 30 tane lider kadınları yetiştireceğiz. Ama bu sayı artabilir. Katılım artarda bizim için daha iyi olur. Projeyi yazarken 30 kadın ile yola çıktık" dedi.

        Daha sonra projenin genel amacı hakkında genel bilgi veren proje koordinatörü Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, "Projemizin temel amacı Samsun'da STK'larda çalışan kadınların yetkinliklerini arttırmak, onların sivil toplum ile yönetimler arasındaki ilişkilerini arttırmak, yönetimlerde daha fazla yer almalarını ve söz sahibi olmalarını istiyoruz. Hedeflerimiz bununla sınırlı değil. Kadınların haklarının iyileştirilmesi, cinsiyet tabanlı şiddet için farkındalık oluşturulması ve kız çocukların sorunlarına dikkat çekilmesidir" diye konuştu.

        PROJE 2016 YILININ EYLÜL AYINDA SONA ERECEK

        Projenin ELVİNDER ile Büyükşehir Belediyesi arasında ortaklaşa yapıldığını ifade eden Leblebicioğlu, "Birçok kuruluşlardan destek alacağız. OMÜ'de akademisyenler de bize eğitim konusunda destek verecekler. Bu projemizi 2016 yılının Eylül ayında bitireceğiz. Kadın liderler akademisi eğitimi 96 saat eğitim vereceğiz. STK'larda yönetici konumunda bulunan 30 katılımcıya vermeyi planlıyoruz ama bu sayı biraz daha artabilir. Eğitimlerimizde yönetici özellikleri, yönetim teknikleri, kurumsal yönetim, kişisel gelişim ve proje yönetimi hakkında eğitimler vereceğiz. Eğitimlerimizi Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim salonunda vereceğiz. Proje ile ilgili çalıştaylar yapacağız. Bu çalıştaylar 6 tane olacak. Çalıştayları Samsun'un ilçelerinde yapmayı planlıyoruz. Ayrıca 10 tane seminer planlıyoruz" şeklinde konuştu.

        (GKH-SLH-Y)

        02.12.2015 09:44:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa