Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM'DA 300 ENGELLİ ÇOCUK VE GENÇ SÜREKLİ SPOR YAPACAK

        - ALİ KORKUT, "AZİM ENGEL TANIMAZ"

        ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediyesi, Erzurum'daki tüm engelli çocuk ve gençleri kapsayan engellilere spor etkinliği başlattı. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen spor faaliyetleri haftanın 5 gününde yıl boyunca devam edecek. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, azmin engel tanımayacağını ifade ederek "Şehrimizde bulunan ilk, orta ve lise çağındaki engelli kardeşlerime spor yapma imkanı sunuyoruz. Atatürk Üniversitemizde bize destek veriyor" dedi.

        Yakutiye Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin işbirliği ile gerçekleşen spor programına 1 yıl boyunca, Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Recep Birsin Özen Eğitim Uygulama Merkezi, Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Erzurum Görme Engelliler Okulu, Dede Korkut İşitme Engelliler İlkokulu, Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesi (İşitme Engelliler İçin) okullarına devam eden yaklaşık 300 engelli çocuk ve gençler katılacak. Engellilerin spor aktivitelerine Spor Bilimleri Fakültesinin 30 gönüllü öğrencisi ve hocaları katkı verecekler.

        Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, azmin tüm engelleri aşacak güç olduğunu belirterek "Engelleri aşmak için yalnızca azmin gerekliliğine inanıyorum. Evet engellilerde obezite sorunu yüksekmiş, onların spor yapmaları zormuş gibi gelebilir. Biz onların her şeyi gerçekleştireceğine inanıyoruz. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden deste olarak onlar için spor programı başlattık. Bu çocuklar spor yaparak yeni bir çevreye kavuşacaklar. Sosyalleşirken, fazla enerjilerini atabilecekler. Onlar için her şeyi yapıyoruz, Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci ve hocaları da ellerinden tutuyorlar.

        Bugün Yakutiye İlçe Belediyesi olarak Erzurum çevresinde üç merkez ilçemizi de içine alacak şekilde yaklaşık 300 tane engelli çocuğumuza şuan itibariyle spor aktivitesi ile buluşturuyoruz. Hem sağlıklı bir yaşam kalitesi, hem de aile ortamlarından biraz daha dışarıya doğru açılabilmelerine imkan sağlayacak şekilde böyle bir etkinlik düzenlemiş bulunuyoruz. Bu etkinliğimiz yaklaşık bir yıl boyunca devam edecek. Gönüllü öğrenciler, her bir engelli kardeşimizle beraber birebir ilgilenerek onlara spor aktivitesini gerçekleştirecekler. Böyle bir projeyle bu kardeşlerimizin hem hayat standartlarını biraz daha farklı noktalara gelmesine sebebiyet vereceğiz hem de aile ortamlarından biraz daha uzaklaşarak burada farklı ortamlarda vakit geçirme imkanı sağlayacağız." şeklinde konuştu.

        Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şirinkan, ve Yrd. Doç. Sertaç Erciş çalışmanın engelli gruplara yönelik hareket eğitimi olduğunu belirttiler. Şirinkan ve Erciş, "Bunu yapmamızdaki amaç çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal yönden gelişimine katkı sağlamak. Genel durumlarına göre eğitim programı hazırlayacağız. Hazırladığımız eğitim programında örneğin çocukların bacak kasları ile ilgili bir zayıflığı varsa bacak kaslarını güçlendirmeye yönelik veya kolları ile ilgili bir zayıflık varsa kollarını güçlendirmeye yönelik birer program hazırlıyoruz. Bugünkü çalışmalarımızda daha çok tüm kuvvet, beceri, esneklikle ilgili özelliklerini görme amacıylaydı. Sonra gruplara ayırarak esnekliğe ihtiyacı olanlara esneklik çalışması, kuvvete ihtiyacı olanları kuvvet geliştirmeye yönelik çalışmalar düzenleyeceğiz. Yakutiye Belediyemiz aktivitelerde kullanacağımız araç, gereç, malzeme sağladı.

        Programa gönüllü olarak katılan Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Murat Sarılmış, "Amcamın oğlu da zihinsel engelli. Onla beraber büyüdük, yaşımız aynı. Sürekli bir şeyler öğretmeye çalıştım bu zamana kadar. Projeye destek veren Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a, Fakülte hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi. Otistik çocuğu olan Ayşe Bilen ise spor etkinliklerinden çok memnun olduğunu belirterek Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür etti.

        (ERZ-AT-Y)

        02.12.2015 09:44:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa