Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN'DA MİLLİ EĞİTİM BİRİM MÜDÜRLERİNE TABLET DAĞITILDI

        RUCHAN DURGUT

        AYDIN (İHA) - Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli birim müdürlerine Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (FATİH) projesi kapsamında, tablet dağıtıldı.

        Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katılımıyla müdürlük binası toplantı salonunda düzenlendi. Toplantı sonrası yeni nesil tablet bilgisayarları birim müdürlerine tören eşliğinde teslim edildi.

        FATİH Projesi'nin hükümetin eğitim politikaları arasında önemli yere sahip bir proje olduğunu belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; "Yeni nesil tablet bilgisayarların dağıtımı öncesinde projenin uygulanması ile ilgili il genelinde yer alan istatistikleri paylaştık. Fatih Projesi 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya girmiş ve süreç şu anda devam ediyor. Yaklaşık üç yıldır bugüne 12 bin 689 adet tablet öğrencilerimize ve öğretmenlerimize dağıtılmıştır. Fatih Projesi beş ayaktan oluşan bir projedir. Bunun birincisi hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize tablet verme ve dağıtım ayağıdır. İkinci ayağı her sınıfımıza etkileşimli tahta dediğimiz aynen bildiğimiz bilgisayarın tahtaya dönüştürülmüş halidir ve her sınıfımıza kurulmasıdır. Bugüne kadar 5 bin 261 sınıfa etkileşimli tahta kurulumu tamamlandı. Kalan okullarımız için de gerekli planlamalar yapıldı. Yine bu proje kapsamında kullanılacak olan çok fonksiyonlu 343 adet yazıcımız sınıflarımıza donanımlı bir şekilde kuruldu, bunlardan da en iyi şekilde faydalanacağız. Dördüncü ayağı olarak hızlı internet kullanımı için Fatih projesi kapsamında şu ana kadar bir çok okulumuza fiber kablolu hızlı internet alt yapısı döşendi, bu alanda yapılacak çalışmaların planlamasına devam edilmektedir. Beşinci ayağı olarak öğrencilerimiz sadece etkileşimli tahta ve verilen tabletler ile değil aynı zaman da bu eğitim verilirken, bu teknoloji kullanılırken öğretmenlerimizin de bu eğitime adaptasyonu sağlanmış olacak, bu kapsam da hizmet içi eğitimler verildi. Bu kapsamda bugüne kadar 351 kurs/seminer verilmiş olup 8 bin 458 öğretmenimiz bu eğitimlerden geçirilmiş olup 121 öğretmenimize Fatih Projesi Bilişim Teknolojilerinin ve internettin bilinçli, güvenli kullanımı semineri verilmiştir. Ayrıca bin 535 öğretmenimize de Fatih Projesi kapsamında, eğitimde teknoloji kullanım kursu verilmiştir. Bu proje inşallah çağın ve ülkemizin milli bir projesi olarak dünyaya da örnek olabilecek bir proje olarak, eğitim ve öğretime katkı ve verimlilik sağlayacak bir projedir. Ben bu vesile ile tablet dağıtım programının hayırlı olmasını diliyorum, öğrencilerimize başarılar diliyorum, bu teknolojiden iyi bir şekilde faydalanılması temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.

        Törenin sonunda toplam 18 tablet bilgisayar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından idarecilere teslim edildi.

        (RD-MB-IK-Y)

        02.12.2015 09:17:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa