Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KUŞADASI'NDA TOPRAK KAYMASI MAĞDURLARI SORUNLARINI ÇÖZÜM ARIYOR

        - TOPRAK KAYMASI YAŞANAN BÖLGE İÇİN DEÜ'DEN KAYAN ZEMİN İÇİN ÜÇ ALTERNATİFLİ PROJE GELİŞTİRİLDİ

        ZAFER HACISALİHOĞLU

        AYDIN (İHA) - Kuşadası çevre yolun sanayi sitesi karşısında 2014 yılının Kasım ayında meydana gelen toprak kayması sonucu boşaltılan Mücella Emgin, Dergah ve Özgür sitesi sakinleri, yaşadıkları mağduriyete çözüm bulmak için her yolu deniyor.

        Her üç sitenin yöneticileri son olarak Aydın Valiliğini ziyaret ederek, sorunları için destek istedi. Bu arada, Son olarak Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Encümen Salonu'nda mağdurlarla bir araya gelerek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İnşaat Mühendisiliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan üç alternatifli çözüm önerisini paylaştı. Mağdurların sorunlarını dinleyen Kayalı, DEÜ tarafından sunulan üç önerinin de zemindeki kaymayı engelleyeceğini vurgulayarak "Uzun süren analizler sonucu 3 çözüm önerisi çıkartıldı. Bunlardan birini ortak kararla faaliyete sokup çalışmaları başlatacağız. İlk olarak o zemindeki kaymanın tamamen durmasını sağlamalıyız" dedi.

        Ancak, hazırlanan projelerinin toprak kaymasından etkilenen evlerine ve yaşadıkları mağduriyete bir çözüm getirmediğini kaydeden site sakinleri, "Toprak kaymasının önlenmesiyle birlikte yaşadığımız maddi ve manevi mağduriyete çözüm bekliyoruz " diye dert yandılar.

        (ZH-MB-İK-Y)

        02.12.2015 09:15:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa