Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN'DA "HİV VE AIDS HASTALIĞI" BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

        - PROF. DR. İFTİHAR KÖKSAL:

        - "HİV VE AIDS'İN 2030'DA TAMAMEN ORTADAN KALKACAKTIR"

        RESUL YANBUL

        GİRESUN (İHA) - Giresun Üniversitesi'nde 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle "HİV ve AİDS Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

        Toplantıya Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyolojisi Derneği(EKMUD) Başkanı ve aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal konuşmacı olarak katıldı.

        Toplantıda konuşan Prof. Dr. İftihar Köksal, "Dünyada ilk tanısı 35 yıl önce konulan AIDS ilk başlarda hızla öldüren bir hastalık olarak karşımıza çıkarken, geçen zamanda çok mesafe kat edildi ve özellikle erken tanıda tedavi edilebilir bir hastalıktır. Buna rağmen hala ülkemizde çok yaygın olan HIV-AIDS hastalığı özellikle korunma ve erken teşhisle ile en aza indirilebilecek. Bir hastalık olup dünya da 2030 yılına kadar tamamen ortadan kaldırılması planlanan bir hastalıktır. En fazla cinsel yolla bulaştığı için toplumsal damgalanma kaygısıyla hastaların kendisini gizleme eğilimi nedeniyle hastalıkla mücadele de sıkıntılar yaşanmaktadır" diye konuştu.

        Toplantıda konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. İftihar Köksal bir süre öğrenciler ile sorunlar hakkında konuştuktan sonra toplantı sona erdi.

        (RY-BÇ-ÖZ-Y)

        01.12.2015 20:06:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa