Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR'DA " KARİYER VE MESLEK TANITIM GÜNLERİ

        BÜLENT MAVZER

        IĞDIR (İHA) - Iğdır Üniversitesi ile Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Kariyer ve Meslek Tanıtım Günleri" etkinliği sona erdi.

        Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin birinci günü; açılış konuşmaları, yıl içerisinde en çok istihdama katkı sağlayan işverenlere plaketlerin sunulması ile İzgören Akademi eğitmeni kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören'in söyleşisi ile devam etti. Etkinliğin ikinci gününde ise; meslek tanıtım programı düzenlendi. Ortaöğretim 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin yoğunlukta katıldığı programa tıp, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler ile hukuk gibi meslek dallarında işin erbabı olan kişiler tarafından mesleklerin avantajları ile dezavantajları anlatılarak meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verildi.

        Etkinlikte konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Halis Erdoğan ise; kariyer günü ile gençlerin kendilerini sürekli geliştirebileceğini düşündüğü alanları tespit edip, yaşam boyu bu alanda yoğunlaşarak kendini mesleki, ekonomik, sosyal, fikirsel ve duygusal açıdan tatmin edebilmeyi amaçladıklarını söyledi. Meslek tanıtım günü ile de gençlere, gelecekte sahip olmak istedikleri meslek ile ilgili bazı önemli bilgileri önceden vermek ve meslekleri daha iyi tanımalarına fırsat vermek ve kafalarındaki bazı soru işaretlerini giderme amacını taşıdıklarını dile getiren Erdoğan, özellikle üniversite ve ortaöğretim öğrencilerini iş piyasasıyla buluşturmayı, kaynaştırmayı ve gençleri iş gücü piyasası hakkında bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kurum olarak üzerilerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeyi amaçladıklarını belirten Erdoğan, "İlimizde her yıl uygulandığı çeşitli program, proje ve teşvik politikalarıyla binlerce kişiye iş imkanı sağlayan kurumumuz, ayrıca iş piyasasının istediği nitelikte eleman yetiştirmek amacıyla, onlarca mesleki eğitim kursları da düzenlemektedir. Toplumun dezavantajlı kesimi olan engelli vatandaşlarımızın sunduğu kendi işini kurma ve geliştirme projeleri karşılığında on binlerce lira hibe desteği verilmektedir. Yine iş piyasasında kendi işini kurarak bağımsız bir şekilde ayakta durmak isteyen gençlerimize girişimcilik eğitimleri verilerek; hem bu insanların aldıkları belgeler ile teşvik almalarını sağlamak hem de daha nitelikli iş alanlarını oluşturmak amaçlanmaktadır. İş piyasası ile işsiz bireyler arasında köprü kurarak uygun işe uygun işsizi yerleştirmeyi temel ilke edinen kurumumuz, yaptığı onlarca faaliyet ile aslında kuruma kayıtlı işsiz bireylerin iş sahibi olmalarını sağlarken, aynı zamanda bireylere herhangi bir işte tecrübe kazanarak o alanda kariyer basamaklarını tırmanma şansını da tanımaktadır" dedi.

        Çeşitli sinevizyon gösterileri ile devam eden program, stantların gezilmesi ve ikram ile son buldu.

        (BM-MSA-Y)

        01.12.2015 17:54:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa