Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

        MALATYA (İHA) - Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısında birçok gündem maddesi ele alındı ve karara bağlandı.

        MAŞTİ karşısındaki Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Meclisin gündeminde olan maddelerin yanı sıra gündeme intikal eden maddeler Başkan Polat tarafından tek tek okunarak oylamaya sunuldu.

        "TÜRKMENLERE SALDIRILARI KINIYORUM"

        Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, meclis toplantısında Suriye'nin Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yapılan saldırıları kınadı. Hekimhan ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Polat, "Pazar gecesi saat 02.28'de merkez üssü Hekimhan'ın Dursunlu Mahallesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde Allah'a şükür herhangi bir can kaybı olmadı. Depremden etkilenen ve evleri hasar gören tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rus uçaklarının bizim hava sahamızı ihlali sonucunda bir Rus uçağı ordumuz tarafından düşürüldü. Biz hiçbir zaman vatanımızın sınırlarına kimden müdahale gelirse gelsin Allah'ın izniyle buna müsaade etmeyiz. Yine Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yönelik gerçekleşen saldırıları da şiddetle kınıyorum" diye konuştu. Kasım ayı meclis toplantısının karar özeti oy birliği ile kabul edilmesinden sonra gündemdeki maddeler tek tek görüşüldü. Toplantıda görüşülen maddeler ve alınan kararlar ise şöyle oldu:

        "Çilesiz Mahallesi 5383 adanın güneybatı köşesinin dış kısmında kalan bölgede trafo alanı belirlenmesi için plan tadilatı yapılmasına dair İmar Komisyonu Raporu, Çilesiz Mahallesi 5384 ada 5 nolu parselin hibe edilerek yapı yoğunluğunun Çilesiz Mahallesi 5406 ada 8 nolu parselde kullanılmasına dair İmar Komisyonu Raporu kabul edildi. Yine Bostanbaşı Mahallesi 295 ada 1 parselde yapı yoğunluğu kullanılmasına dair İmar Komisyonu Raporu, Karakavak Mahallesi 4978 ada 8 nolu parselde plan tadilatına dair İmar Komisyonu Raporu, Yakınca Mahallesi 479 ada 1 nolu parselde plan tadilatına dair İmar Komisyonu Raporu oy çokluğuyla kabul edilen maddeler oldu. Hıroğlu Mahallesi 92 ada 1 nolu parsel ve 92 ada 2 nolu parsellerin yapılacak olan kültürel proje kapsamında kullanılmak amacı ile satın alınmasına dair Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Mali Hizmetler Müdürlüğünün birimler arası ödenek aktarılması talebi ile Malatya Kadastro Müdürlüğünün talep ettiği Karahan Mahallesi, Konak Bahçebaşı Mahallesi, Konak Su Mahallesi, Konak Yeni Mahallesi, Yaka Mahallesi, Görgü Mahallesi, Kırlangıç Mahallesi ve Yakınca Fatih mahallelerinde görev alacak bilirkişilerin tespitinin yapılmasına ilişkin maddeler okunarak oy birliğiyle kabul edildi."

        Yeşilyurt Belediyesi Meclisi, İmar Komisyonuna havale edilen gündem maddeleri ve gündeme gelecek yeni konuları görüşmek üzere ikinci toplantısı 4 Aralık 2015 Cuma günü saat 10.00'da MAŞTİ karşısındaki toplantı salonunda yapılacak.

        (ZIG-SD-Y)

        01.12.2015 17:38:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa