Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜRKMEN HEYET, BAŞKAN AKYÜREK'İ ZİYARET ETTİ

        KONYA (İHA) - Türkmenistan Kültür Günleri kapsamında Konya'ya gelen Türkmenistan Kültür Başkan Yardımcısı Atageldi Shamuradov ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

        Türkmenistan Kültür Günleri kapsamında Konya'ya gelen Türkmen heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti.

        Ata yurdu kabul ettikleri Türkmenistan ve o bölgedeki şehirlerle kurumlar düzeyinde irtibat ve daha kalıcı ilişkiler kurmayı istediklerini belirten Başkan Akyürek, "Mesela Merv Belediyesi ile ilişkileri güçlendirmek isteriz. Çünkü Konya'yı başkent yapanların dedeleri orada yatıyor. O da çok kuvvetli bir bağ oluşturuyor" dedi.

        Konuşmasında Konya'nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan edildiğini hatırlatan Başkan Akyürek, "Turizm yılı ilan edilmesi nedeniyle birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Çeşitli ülkeler ve kuruluşlar da Konya'da etkinlik düzenleyecek, toplantılar yapacak. Merv şehrinin yöneticilerini davet edeceğiz ama genel olarak Türkmenistanlı dostlarımızı devlet adamı düzeyinde bu etkinliklere davet edeceğiz. Katılımınızı dileriz" diye konuştu.

        İki ülke arasında tarihten gelen kardeşlik ilişkilerinin bugün de aynı şekilde devam ettiğini kaydeden Türkmenistan Kültür Başkan Yardımcısı Atageldi Shamuradov da, kardeşliğin ispatı olarak Türkmenistan'da yapılan etkinlikler ve sempozyumlara Türkiye'den ailelerin ve kurumların yanında Konya'dan 170 üniversite öğrencisinin katıldığını, bunun kendilerini memnun ettiğini belirtti.

        Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda konuğu Shamuradov'a Türkmence Mesnevi hediye etti.

        (AH-Y)

        01.12.2015 17:26:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa