Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'GELECEK KAPISI 2' KONULU PROJENİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

        CİHAN KİZİR

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 'Gelecek Kapısı 2' konulu projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

        Özel bir restorantta düzenlenen proje tanıtım toplantısına Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman Üniversitesi Öğretim üyeleri, KYK Adıyaman İl Müdürü Sami Köroğlu, üniversite öğrencileri, polis memurları, emniyet müdür yardımcıları ve emniyet şube müdürleri katıldı. Projenin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren TEM Şube Müdürü Murat Düzgün, projenin hedeflerinden bahsetti. Düzgün, "Adıyaman Üniversitesi'nde toplam 19 bin 983 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin 4 bin 481'i ilçe meslek yüksek okullarında, geri kalan 15 bin 502 öğrenci il merkezinde eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir. İl merkezinde kredi yurtlar kurumlarımız ve özel yurtlarda toplam 3 bin 793 öğrenci barınma ihtiyaçlarını gidermektedir. Öğrencilerimizden Adıyamanlı olan yaklaşık 8 bin 500 öğrenciyi kendi ailelerinin yanlarında kaldığı hesaplasak da, geri kalan 3 bin 500 öğrencilerimiz halen özellikle Altınşehir mahallesi'nde, kiraladıkları evlerde barınma ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktadır. Gelecek kapısı projemizde, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından kiraladıkları evlerde ikamet eden öğrencilerimizin kendi isteklerine bağlı olarak, evlerinde ziyaret edilmesi planlanmıştır. Ziyaret esnasında görevli personellerimiz kendilerini muhataplarına tanıtmaktadır. Görevlilerimizin beraberlerinde getirdikleri yemekler hep birlikte yenilerek hoşça vakit geçirilmesi hedeflenmektedir. Gelecek Kapısı 1 Projesi kapsamına 60 ev, 300 öğrenci ziyaret edilmiştir. Pek çok öğrencimizden olumlu geri dönüşümler alındığı için bu yılda Gelecek Kapısı 2 projesi hazırlanmıştır. Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığımızca projenin onaylanması ve istenen maddi desteğin gönderilmesi sonrası çalışmalara başlanmıştır. Gelecek Kapısı 2 Projemiz bu yıl için 80 ev 400 öğrenci olarak hazırlanmıştır. Projemizin amacı gurbette bulunan öğrenci kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu göstermek, polis olarak kendimizi tanıtmak, onları tanımaktır. Projedeki hedef öğrenci grubumuz, öğrencilerimizin memleketi, siyasi veya dini görüşü ne olursa olsun, kapısını bize açanlar olacaktır. Gelecek Kapısı 2 projemizin hayırlara vesile olmasını diler emeği geçen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

        Daha sonra konuşan Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ise, hayata geçirilecek olan projenin hayırlara vesile olmasını, polis vatandaş iş birliğinin daha güçlü bir hale getirilmesi yaşı büyük veya küçük olan her kişinin polisten korkmamasını seve seve polisin yanına gelmesi onlarla beraber olması gerektiğini belirtti. Salmaner, yapılan projeler kapsamında uygulanan çalışmaların oldukça olumlu ve başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek projenin hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Gelecek Kapısı 2 projesinin tanıtım toplantısına katılan katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

        (CK-SD-Y)

        01.12.2015 17:22:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa