Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP'TA ÜNİVERSİTE İLE CEZAEVİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

        OSMAN AKSU

        SİNOP (İHA) - Sinop Üniversitesi ile Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

        Uzun süredir çalışmaları süren protokolün imza altına alındığı törene, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Cumhuriyet Savcısı Aykut Balcı, Sinop Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Atlı, Cezaevi Müdürü Özer Duman, Sinop Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hümmet Duran, cezaevi müdürleri ile üniversite ve cezaevi personeli katıldı.

        Cezaevinin ev sahipliğini yaptığı imza töreninde, Sinop Cezaevi Müdürü Özer Duman tarafından protokol detayı hakkında katılımcılara bilgi verilerek, protokolün her iki kurum içinde hayırlara vesile olması temenni edildi. Kurumun tanıtım sunusunun izlendiği törende, kurum Ar-Ge Sorumlusu Ferhat Şanoğlu tarafından yapılan sunumla da protokol amaçlarına ve uygulama prosedürlerine değinildi.

        Protokol; hükümlü rehabilitasyonu için geliştirilen eğitim ve kültürel faaliyetlerden, birlikte gerçekleştirilecek mali destek projelerine kadar birçok detayı kapsıyor. Protokolde yer alan uygulama prosedürleriyle, iki kurum tarafından görevlendirilecek koordinatörler, iki ayda bir rutin toplantılar gerçekleştirecek, bu toplantıların sonucunda yapılan ve yapılması planlana faaliyetler her iki kurumunda üst yönetimine sunulacak, yine bu koordinatörler aracılığıyla altı aylık ve yıllık düzenlenecek olan faaliyet raporlarıyla, protokolün denetim, izleme ve değerlendirme aşamaları gerçekleştirilecek.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, protokol özetinin basıldığı pirinç levhayı Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'a takdim ettiği işbirliği toplantısında "Gerek Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse de Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları olarak diğer kuruluşlarla işbirliği çalışmalarına ve uyuma önem vermekteyiz. Özellikle Sinop Üniversitesi'nden çalışmalarımızda son derece destek görmekteyiz. Ceza İnfaz Kurumumuzun örnek kurum olması noktasında en önemli faktör eğitim ve öğretim faaliyetleridir" dedi.

        Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman, "Sinop Cezaevi olarak ilimizde bulunan resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile uyum içerisinde çalışmaya son derece önem vermekteyiz. Bu iş birliği çalışmalarımızda en önemli noktayı eğitim öğretim kurumları tutmaktadır. Özellikle Sinop Üniversitesi'nden bu noktalarda önemli destekler görmekteyiz" diye konuştu.

        Kendisine, kurum el sanatları sergisinden bir eserinde hediye edildiği, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nihat Dalgın, protokole ilişkin değerlendirmelerinde "Protokolden, her iki kurum içinde değer yaratacak somut, sevindirici neticeler bekliyorum, protokolün gündemde ve canlı tutulması içinde üniversite yönetimi olarak tam destek sunacağız" şeklinde konuştu.

        (OSM-SLH-Y)

        01.12.2015 17:16:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa