Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEKMEN: "İLÇELERİMİZİN SORUNLARI 2016'DA BİTECEK"

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçelerin problemlerin 2016 yılında sona ereceğini söyledi. Başkan Mehmet Sekmen, Horasan'da gezi ve temasta bulunarak, ilçede yapılan hizmetleri yerinde inceledi.

        Sekmen, Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın'ı ziyaret ederek, ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi. Sekmen, toplantıda yaptığı konuşmada, "Allah nasip ederse ilçelerimizdeki mahallelerimizin (köylerimizin) başta eksik olan su ve kanalizasyon takviyesi olmak üzere tüm ihtiyaçları 2016 yılında tamamlanacak. Grup yollarımızla ilgili de önümüzdeki yıl çalışma yapılacak. Grup yollarımızın da büyük nispette iyileştirilmesi sağlanacak. Köylerimizle ilgili kimin ne eksiği varsa envanterlerimizde kayıtlı… Allah'ın izniyle 2016 yılında hepsinin sorununu büyük bir oranda çözmüş olacağız. Suyu olmayan, kanalizasyonu olmayan, fosseptiği olmayan Horasan'da köyümüz kalmayacak" dedi. Sekmen, Horasan'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, şunları kaydetti: "Horasan'a çok temiz bir su getirdik, beraber açılışını yapacağız. 19 kilometreden saniyede 150 litre su getirdiğimiz tesisimiz devam ediyor, arıtma da bitmek üzere… Horasan'a billur gibi bir su içireceğiz. Bu suyun getirilmesinin Büyükşehir Belediyemize 10 milyon maliyeti var. Yine muhtemelen 2017 yılında da Horasan'ımıza büyük bir arıtma tesisi yapacağız. Şimdi içme suyu arıtma tesisini yapıyoruz. Horasan'ımıza Canlı Hayvan Pazarı kazandırıyoruz. Mevcut mezbahaneyi de elden geçireceğiz. Yine Hasan Baba'dan başlayıp Fatih Sultan Mahallesi'ne kadar gelen deremiz var. Bu dereye akan lağımlar vesaire varsa hepsi kanalizasyonun içerisine alınacak. Horasan İmam Hatip Lisesi ve Orta Okulu'na birer kütüphane yapılma talimatı verdim, onlarda yapılıyor. Horasan'ın planlarını elden geçiriyoruz, süratli bir şekilde imar mevzuatını yapacağız. Bir tane daha itfaiye aracı vereceğiz. ESMEK Eğitim Merkezi'mizde gençlerimiz birçok branşta kurslar alacaklar. Başkanımızın 'Bir terminal yapalım' diye bizden bir arzusu vardı. Onun da yerini inceleyeceğiz, hızlandıracağız. Birde 4 mahallemizin ortasında Devlet Demir Yolları'nın bir arazisi var onu takas edebilirsek oraya da büyük bir park yapacağız. Bunlar belediyecilikle ilgili hizmetin bir yönüdür. Bir de gençlerimize istihdam sağlayacağımız alanlara ihtiyaç var. Burada neler yapabiliriz, hangi fabrikaları kurdurabiliriz? Onun gayreti içerisindeyiz." "2016 yılında yol, su ve kanalizasyon hizmetlerini tamamlayacağız" diyen Başkan Sekmen, "Horasan ilçemizde sorunları asgariye indireceğiz. Horasan'ımızın geçim ana kaynağı hayvan yetiştiriciliğidir. Horasan'da hayvancılığın geliştirilmesiyle ilgili altyapı çalışmalarımız devam ediyor. 3 tane gölet yaptık, 4 tane de 2016 yatırım programımızda var" ifadesini kullandı. Bu arada Horasanlı muhtarlar, ilçe ve mahallenin sorunlarını çözen Başkan Sekmen'e ilçe halkı adına teşekkür etti.

        (ERZ-AA-Y)

        01.12.2015 17:10:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa