Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ BAROSU'DAN TAHİR ELÇİ PROTESTOSU

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Baro Başkanlığı, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı protesto etti.

        Süleymanpaşa ilçesi Tuğlalı Park'ta bir araya gelen Tekirdağ Barosu üyeleri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Tekirdağ Barosu Başkanı Huriye Altay Erol, Tekirdağ Barosu yöneticileri ve üyeleri katıldı.

        Grup adına basın açıklamasını okuyan Avukat Fatih Mehmet Talan, "Bir acıdan diğer bir acıya artık dörtnala koşmaya başladığımız şu günlerde, 28 Kasım Cumartesi günü hepimizi derinden sarsan bir katliama daha tanık olduk. İnsan haklarının, faili meçhul davaların yılmaz savunucusu, Türk ve Kürt halklarının kardeşçe ve barış içinde yaşamasının elçisi, Diyarbakır Barosu'nun Başkanı Avukat Tahir Elçi, bir grup meslektaş ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaptığı basın açıklaması sırasında, başına isabet eden tek kurşunla, sokak ortasında katledildi" dedi.

        Olaydan birkaç dakika önce Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur isimli iki polis memurunun şehit edildiğini belirten Talan, olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

        "Sesini son kez duyurduğu basın açıklamasında, silahların susmasından, barıştan söz eden Elçi, tam da yıllardır karşısında durmaya çalıştığı, nicelerini aydınlatmaya çalıştığı bir yöntemle alındı aramızdan" diyen Talan, "Bu katliamın, kim ya da kimler tarafından, neden yapıldığı henüz bilinmiyor. Fakat bu topraklarda daha önce nicelerine şahit olduğumuz benzer acılar gibi, ülkemizde karanlık eller mesaisine devam ediyor, ne yazık ki edecektir de. Bu katliam da, daha önce bu güzel memlekete ve insanlarına reva görülen faili meçhullerin aydınlatılmamasının sonucudur. Ancak biz, halkın savunmanları olarak, Baro Başkanı merhum Tahir Elçi'nin katlinin aynı akıbetle sonlanmaması için var gücümüzle ve her şeye rağmen hukuka olan bitmeyecek inancımızla olayın takipçisi olmaya, gerçeklerin aydınlatılması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya kararlıyız" ifadelerini kaydetti.

        Basın açıklamasına katılan yaklaşık 50 kişi, 15 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

        (ÜÖ-MK-Y)

        01.12.2015 17:06:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa