Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ALBAYRAK, "VATAN ŞAİRİ NAMIK KEMAL'İ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ"

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Vatan Şairi Namık Kemal'i ölümünün 127. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

        Başkan Albayrak, Namık Kemal'in ölümünün 127. yılında mesaj yayınladı. "Yazdığı eserler ile adını ölümsüzleştirmiş, Türk milletinin hafızasında asla silinmeyecek bir yer edinmiş olan Vatan ve Hürriyet Şairimiz Namık Kemal'in aramızdan ayrılışının 127. yıl dönümündeyiz" diyen Başkan Albayrak, Türk edebiyatının önemli kalemlerinden olan Namık Kemal'in, fikir ve sanat inkılapçısı olarak tanındığını, kendisine milli kahraman gözüyle bakıldığını belirtti.

        Halka halk diliyle hitap etme ilkesiyle yola çıkan, vatan, millet, hürriyet kavramlarını gerçek anlamlarıyla ilk defa kullanan Namık Kemal'in modernleşmenin Tekirdağ'dan doğan ışığı olduğunu dile getiren Başkan Albayrak, "Tanzimat'tan Cumhuriyet'e kadar Türkiye'nin fikir, siyasi ve sosyal hayatını etkileyen büyük şair, hayatı boyunca savunduğu değerlerin mücadelesini vermiştir. Tiyatrodan gazeteye, şiirden romana, makaleden tarihe birçok türde eser vermiş olan Namık Kemal, edebiyatımızda ilklerin kaynağı Tanzimat edebiyatının önde gelen şahsiyetlerinden biri olmuş, fikirleri ve çok yönlülüğü ile içinde yaşadığı toplumu derinden etkilemiş, modernleşme yolunda önderlik yapmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Edebiyatının cesur kalemi, Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal'i vefatının 127. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kaydetti.

        (MK-MK-Y)

        01.12.2015 16:53:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa