Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR" PROJESİNE DEVAM

        SAMSUN (İHA) - Samsun Sağlık İl Müdürlüğü tarafından sağlıklı beslenme ve fizik aktivite konusunda farkındalığı artırmak amacıyla "Ağaç Yaşken Eğilir" projesi yürütülüyor.

        Samsun'da ilkokul çağı çocuklarda doğru beslenmenin öğretilmesi, erişkin yaş obezitesinin önüne geçilmesi, toplumun genel olarak sağlıklı beslenme ve fizik aktivite konusunda farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan "Ağaç Yaşken Eğilir" projesi devam ediyor.

        YEMEK MENÜLERİ BESLENME UZMANLARI TARAFINDAN KONTROL EDİLECEK

        Proje aktivitelerinden biri olan bilimsel örneklem ile seçilmiş 120 anaokulunun menülerinin gözden geçirilmesi faaliyeti için 30 Kasım 2015 tarihinde Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı Dr. Hatice ÖZ başkanlığında kamuda görev yapan tüm beslenme uzmanları ile toplantı düzenlendi. Toplantıda ilkokul çağı çocuklarda yeterli ve dengeli beslenmenin önemi vurgulanıp, çocukların yaşına ve sosyoekonomik durumuna göre menülerin düzenli takip edilmesi için anaokullarının ziyaret edilmesi planlandı. Bu ziyaretler sonrasında yemek menüleri beslenme uzmanları tarafından aylık olarak kontrol edilerek çocukların ihtiyacına göre doğru beslenme öğelerinin tercih edilmesi sağlanacak.

        (SAM-SLH-Y)

        01.12.2015 16:15:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa