Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BELEDİYE'DEN ARICILARA DESTEK

        ADEM TUNÇER

        BURSA (İHA) - Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kırsal kesim üretimine yönelik hizmetler kapsamında arıcılık faaliyetine de destek vereceklerini söyledi.

        Mustafakemalpaşalı arıcıların bir araya geldiği aylık toplantı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Uzman arı yetiştiricisi Halil Bilen'in koordinatörlüğünde yapılan toplantıda arıcılık uygulamaları ile ilgili bilgiler verilirken, arıların kış bakımı ve hastalıklara karşı ortak mücadele konusu ele alındı. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşalı arıcılarla sohbet ederek, sorunları dinledi.

        Arıcılık faaliyetlerinin arttığı Mustafakemalpaşa'da bu alana dönük yeni proje ve hizmet ihtiyacının doğduğunu belirten Başkan Kurtulan, "Mustafakemalpaşa'da 375 kayıtlı arıcı var. Arıcılık konusunda geçmiş yıllarda İŞ-KUR ortaklığında mesleki eğitim kursları düzenledik. Bir çok kursiyer sertifikalı ve daha bilinçli olarak bu işi yapmaya başladı. Bu kursları tekrar gündeme alacağız. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi'de arı yetiştiricilerinin kovan, körük, altlık ve elbise desteğine kadar bir çok ihtiyacını karşılıyor. Arıcıların bizden bazı talepleri oldu. Bunları değerlendireceğiz. Arıcılık ve bal üretiminin arttığı bir Mustafakemalpaşa, herkes için bir kazançtır. Sürdürülebilir kalkınma noktasında üreticinin gelirini arttırıcı her çalışmaya desteğimizi vermeye hazırız" dedi.

        (AÇ)

        01.12.2015 16:13:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa