Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK SPORTİF - PINAR KARŞIYAKA MAÇININ YANKILARI DEVAM EDİYOR

        ERTUNÇ ÖZTÜRK

        UŞAK (İHA) - Uşak Sportif Yönetim Kurulundan olaylı geçen Pınar Karşıyaka maçıyla ilgili bir açıklama daha geldi.

        Kulüpten yapılan yazlı açıklama şu şekilde; "Pazar günü İzmir deplasmanında karşılaştığımız ve baştan sona her şeyi ile üstün devam ettiğimiz maç ile ilgili Karşıyaka cephesinden yapılan açıklamaları kaygı ve endişe ile takip etmekteyiz. Yapılan ve söylenenler birbirinden son derece farklı olarak seyretmektedir. Bunu da kamuoyuyla paylaşma zarureti doğmuştur.

        Maçın ısınma anından sonuna kadar oyuncularımıza ve teknik ekibimize yapılan küfürlü tezahürat ve fiziki saldırılar sonunda yapılan açıklamaları kaygı ve endişe verici trajik komik olarak izlemekteyiz. Paylaşacağımız bu videolarda oyuncularımızın ve ekibimizin maruz kaldığı bu atmosferi, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile birlikte irdelenmesi ve sahaya gelen basın mensubundan protokolde oturan takım mensuplarının güvenliği sağlamakla yükümlü olanları göreve davet ediyoruz ve Karşıyaka kulübünden yapılan açıklamada;

        1.olarak Baş Antrenör ve Menajerimizin olayları gerdiği antrenör oyun kurallarının izin verdiği ölçüde takımın başında son derece iyi yönetmiştir.

        2.olarak takım kaptanımız Mesut Ademoğlu camianın en çok saygı duyduğu isimlerdendir. Bu konuda ona yapılan saygısızlıkları kendimize yapılmış olarak kabul etmekteyiz ve kaptanımızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirtmek isteriz.

        3.olarak basın toplantısı odasına giderken Baş Antrenöre yapılan saldırıyı kınıyoruz. Belirtildiği gibi Karşıyaka basın toplantısı odası kilitli olduğu için yapılamamıştır. Ancak Karşıyaka cephesinden yapılan açıklamada kendi isteğiyle yapılmadığı açıklanmış sonrada Menajerin cep telefonuyla kaydettiğini söylenmiş ancak kaydedilen görüntüler unutulup bu bile yalanlanmıştır. Protokol tribününde en önde oturan akreditasyon kart sahibi Gökhan Şensan müsabaka boyunca gerek el kol hareketleri gerekse de yerinden kalkarak benchin yanına kadar gelerek hem kendi taraftarını raydan çıkarmış hem de kaptanımıza, teknik ekibimize köpürerek ağıza alınmayacak küfürler etmiştir. Sınırları Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından belirlenmiş takım mensuplarını ve oyuncularını tehdit etmesi aynı şahsın kardeşinin soyunma odamızın önüne kadar gelip olayları çıkartması, Türkiye Basketbol Federasyonunun hangi yetkisi ile akredite ettiğini sorgulamak istiyoruz. Takımımız oluşan tüm bu hadiselere ve kötü hakaretlere rağmen provokasyona gelmeyerek maçı devam ettirmiştir.

        4.olarak Takım menajerimiz Fatihhan Erdoğan son atış sırasında yerinden kalkarak küfür ettiğini yazan Karşıyaka Şube Yöneticileri futboldan geldikleri için sanırım box out kelimesini yanlış anlamışlardır. Kaldı ki hakem mekaniği olarak sorumlu hakemin bir metre gerisinden edilecek küfürü zaten hakemler duyacaktır ve oyun kurallarının gereği yapılacaktır. Bu açıklamayı da mesnetsiz olarak bulduğumuzu söylemek isteriz.

        Karşıyaka da kurulmak istenen, futbol terörünü andıran olayları basketbol sahalarında asla görmek istemediğimizi belirterek, bundan sonra salonlarda ve Karşıyaka deplasmanına gelecek hiç bir takımın, hakemin bu olaylara maruz kalmamasının Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından tedbirlerin alınmasının sağlanmasını istiyoruz. Muratbey Uşak Sportif Basketbol kulübü olarak tek amacımız şehrimizde basketbol sporunu sevdirmek, yaymaktır. Ligden düşmek ya da sportif başarıyla ilgili kaygımız olmadığını ve istenildiği takdirde takımımız faaliyetlerini durdurabileceğimizi belirtmek istiyoruz. Bazı basın organlarının olayları çarpıtılarak verilmesinin de medya etiğine sığmadığını ve gerekli hukuksal hakkımızın kullanacağını belirtmek isteriz.

        Son olarak da sahada adalet dağıtmakla sorumluluğu olanlar bilsinler ki, Euro lig oynayan 5 milyon ortalama bütçeli bir takımı mağlubiyetten kurtararak iyilik yapmadıklarını ve etik dışı davranarak Karşıyaka da başka, Anadolu da başka nasıl maç yönetilir örneği sergileyerek maçın sonucuna etki ettikleri herkes tarafından izlenmiştir. " denildi.

        (EÖ-MB-İK-S)

        01.12.2015 16:13:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa