Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

        BÜLENT MAVZER

        IĞDIR (İHA) - Iğdır Barosu avukatları, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini kınamak amacı ile basın açıklaması düzenledi.

        Iğdır Barosu'na bağlı avukatlar, 28 Kasım günü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare önünde gerçekleştirdiği basın açkılaması esnasında çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile kınadılar. Iğdır Barosu binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Iğdır Baro Başkanı Av. Özgür Kurban, Elçi'nin düşünce özgürlüğünden taviz vermeyen bir hukuk adamı, aynı zamanda bir barış elçisi olduğunu belirtti. Kurban, "Tahir Elçi bir insan hakları savunucusu, düşünce özgürlüğünden taviz vermeyen bir hukukçu ve aynı zamanda bir barış elçisiydi. Elçi; inandığını söyleyen, söylediklerine inanan biriydi. Öldürüldüğü gün bile silah, çatışma ve operasyon istemiyoruz. Silahlar, operasyonlar bu bölgeden uzak olsun diyerek barışa olan özlemini dile getirmişti" dedi.

        Kurban, bu olayın bir an önce aydınlanması ve sorumluların bulunması gerektiğini belirterek, "Bizler Iğdır Barosu avukatları olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu şiddet ortamından, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı, hukuk üstünlüğünün sağlandığı bir demokrasi anlayışıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Bu vesile ile yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, kim olursa olsun bu olayın aydınlanmasını ve bir an önce sorumlarının bulunmasını bekliyoruz. Sayın Tahir Elçi'ye ve olay öncesi saldırıda şehit düşen polis memurlarına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

        (BM-MSA-Y)

        01.12.2015 16:12:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa