Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖĞRENCİLER ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİNİ KINADI

        BÜLENT MAVZER

        IĞDIR (İHA) - Iğdır'daki bazı üniversite öğrencileri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini basın açıklamasıyla kınadılar.

        Iğdır Yurtsever Öğrenci Derneği'ne (I-YÖDER) üye öğrenciler, 28 Kasım günü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare önünde gerçekleştirdiği basın açıklaması sonrası çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile kınadılar. Ellerinde 'Barış Elçisi Tahir Elçi Ölümsüzdür' pankartı ve dövizler taşıyarak Iğdır Üniversitesi Yüksekokulu önünden Ziraat Fakültesi önüne kadar yürüyüşe geçen öğrenciler, burada basın açıklaması düzenlendi. Öğrenciler adına basın metnini okuyan Berivan Deniz, "Tahir Elçi'ye yönelik yapılan suikast ve Derik'te devam eden sokağa çıkma yasağını kınamak amacıyla buradayız. Bu iyi bilinmelidir ki Tahir Elçi'ye sıkılan kurşun, bu ülkede barışa ve kardeşliğe sıkılmıştır. Bu temelde bütün halkları barış ve kardeşliği haykırmaya davet ediyoruz" dedi.

        Yapılan basın açıklamasının ardından beş dakikalık oturma eylemi yapan öğrenciler, olaysız bir şekilde dağıldılar.

        (BM-MSA-Y)

        01.12.2015 16:00:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa