Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MEÜ'NÜN ARNAVUT ÖĞRENCİSİ, TAEKWONDODA AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

        MERSİN (İHA) - Mersin Üniversitesi'nin (MEÜ) Arnavut öğrencisi Egers Aliu, Romanya'da düzenlenen Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası'nda 58 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu. bu başarısıyla Arnavutluk'un madalya alan ilk taekwondocusu olan Alia, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından plaketle onurlandırıldı.

        MEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi ve Arnavutluk milli sporcusu olan Egers Aliu, 18-22 Kasım 2015 tarihleri arasında Romanya'da düzenlenen Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası'nda 58 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu. Başarılı Arnavut sporcu, madalya sevincini Rektör Prof. Dr. Çamsarı ile paylaştı. Çamsarı, makamında kabul ettiği Aliu'ya başarılarından dolayı bir plaket verdi. Aliu'ya ziyaretinde, MEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyagil, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Manolya Akın ve Yrd. Doç. Dr. Nevzat Demirci ile Aliu'nun antrenörü Mustafa Dolaş da eşlik etti.

        Ziyarette, Mersin Üniversitesi'nin spor alanında iyi bir noktada olduğunu ve son bir yılda öğrencilerin önemli dereceler elde ettiğini belirten Prof. Dr. Çamsarı, Avrupa üçüncüsü olan Egers Aliu'yu başarısından dolayı tebrik etti. Bundan sonra katılacağı şampiyonalarda MEÜ'yü temsil edecek Aliu'nun önemli derecelerle döneceğine inandığını vurgulayan Çamsarı, teşvik ve ödüllendirmenin önemine işaret ederek "Özellikle teşvikin ön planda olması gerektiğine inanıyorum. Bu tür teşvikler kişinin hayatında kalıcı izler bırakır" dedi.

        Arnavutluk milli sporcusu Aliu'nun antrenörlüğünü, aynı zamanda MEÜ Taekwando Takımı'nın antrenörlüğünü yapan Mustafa Dolaş üstleniyor. 2013'ten bu yana Mustafa Dolaş yönetiminde çalışan 19 yaşındaki genç sporcu, taekwondo dalında madalya alan Arnavutluk tarihindeki ilk sporcu olma unvanını da taşıyor. Ocak 2016'da Türkiye'de yapılacak olan Avrupa olimpiyat elemesine katılarak olimpiyatlara girmeyi hedeflediğini dile getiren Aliu, yine 2016'da yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'nda (UNIVERSIAD) Mersin Üniversitesi adına dünya şampiyonu olmak istediğini söyledi.

        (KYM-Y)

        01.12.2015 15:55:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa